Вселената се нуждае от живи Души, а не от въглеродни копия и реплики. Как да познаем стара Душа?

10.07.2016 г.
29782
Добавена от: Борислав Борисов
20 коментара
Вселената се нуждае от живи Души, а не от въглеродни копия и реплики на създания. Ние живеем сред хора, чиито души вече са се въплътявали в Света безброй пъти, в продължение на много, много векове. Как можем да познаем такъв човек от тълпата? Как можем да знаем дали ние не сме такива?

Нашите предходни животи и натрупани опитности са скрити от нас - Вселената много милосърдно спуска завеса пред нашето съзнание и памет, там където се намират безброй количество извървени пътища и загуби. Ако помнехме всичко, щяхме да се побъркаме и нямаше да имаме възможност да реализираме персоналните си мисии и призвание тук във всеки отделен живот. Въпреки това между отделните животи винаги има общи неща, които носят отпечатъка на конкретните души, срещали се на Земята или на друго място...

Някои от методите за възстановяване на спомени са чрез ретроспективна памети и регресивна хипноза, както и чрез дълбока медитация и изпадане в състояние на транс. И все пак има и нещо универсално, което може да обозначи дългия опит, без да се използват преждепосочените практики. Това са хората, които изпитват потребност от уединение, изолация от другите и наслада от самотата.

самота - самопознание

Някои от тях могат да бъдат определени като интровертни, а в някои случаи даже като социопати. Но определенията в никакъв случай не трябва да са крайни, защото в хода на живота си, човек може от екстровертен в тийнейджърските си години, да стане интровертен по-късно, след като е изпитал поредица от трудности и разочарования, които да му напомнят всъщност за смисъла на неговото явяване в Света.

Старите души живеят с вярва в това, което правят. Те могат да бъдат познати по това, че не се нуждаят от одобрението или мнението на околните. Те не са отшелници, но обичат да остават сами под звездното небе, обичат да се разхождат сами в парка, да слушат музика сами, да четат книги в пълна самота, или пък в уединение да се грижат за цветята или растенията в градината.


Старите души имат неутешима потребност от развитие на ново знание
Те не се боят да попадат в различни ситуации, да започват нещо отначало или да загубят всичко, за което години наред са полагали усилия. Те вярват в по-дълбокия смисъл на нещата и не губят вътрешният си импулс и стимули. Често техният живот и действия са неразбираеми, дори отхвърляни от околните. Това са обаче душите, които водят истинския прогрес и развитие на всяка цивилизация, колкото и малко дръвце в Големия огън на човечеството да привнасят.


Сигурността - Това е най-малкото нещо, което старите души търсят в Живота тук на Земята
Отхвърляне на конвенционалните вкусове, възгледи, предпочитания е тяхна характерна черта. Алтернативните, непопулярни гледни точки, особено изразени в собственото им мнение са друга особеност на старите души, тук на Земята.

Конвенционалните медии за тях са прекалено пристрастни, измамни, повърхностни, замърсени с цинизъм и агресия, и не носят нищо ново или полезно - с много, много малко изключения. Те не обичат радио, спокойно живеят без телевизия и масови забавления. 

Старите души могат да "прочетат" всеки човек - съвсем за кратко!
Те знаят как да "четат" хората. Понякога - от детството си, показват в най-ранна възраст внезапно зряла мъдрост и разбиране за редица неща в природата и междуличностните отношения.

За тях е достатъчно да наблюдават хората за известно време, за да се присъединят към тях за кратко взаимодействие в минута разговор, след което те вече знаят естеството им на живот, техните радости, тревоги, страхове и проблеми, техните възможности.

изгрев - самота - размисъл

Старите души сред нас имат ясни и разбираеми причини за действията си - минало, настояще и бъдеще. Навярно те имат някакъв заложен код вътре в тях, който позволява  "изтегляне" на мигновена информация за околните хора и души. Това е така, защото те са взаимодействали с хиляди и хиляди хора в дългата история на предишните превъплъщения на душата си. Те са запознати с общото поведение и психологията на хората, както и с архетипите на личността - и за тях няма нищо ново в съвременните хора, (почти) нищо, което те не знаят и не са срещали преди.

Старите души не са субективни - но наблюдателни и непогрешими. Чувстват хората интуитивно и виждат истинските им намерения и желания
Те не се нуждаят от изследвания, за да разберат какви са хората около тях. Те го виждат в светлината на очите, звукът на гласовете и интонацията при изказ, както и във фините промени на енергетиката в комуникацията - те усещат неподправено всички човешки страсти и желания, чувства и емоции. За тях телепатията е нещо нормално. 

Старите души имат необичайно влияние върху хората със своето прозрение и мъдрост, а също и с разбирането за живота много повече, отколкото обикновения човек. Те не са за първи път тук, добре запознати са с живота, и са в състояние да помагат на другите в техните преживявания. Те знаят стойността и значението на неща като търпение, доверие в интегритета на тези наоколо, самонаблюдение, самосъзнание, милосърдие и вяра в доброто, като изначален импулс в Сътворението.Когато се срещнат, старите души са необичайно щастливи, приказливи и преливащи една в друга
След това обаче имат нужда от усамотение и непременно надграждане. Често след такива срещи, те констатират, че сериозно превъзхождат масата от хора, което ги кара да се чувстват задължени и да страдат от всеобщото изоставане, но дълбоко в себе си знаят, че за развитието е нужно време и всеки трябва да извърви своят път и мисия. Те не могат да се впишат в обществото, дори да се опитват да бъдат "нормални". Те наистина не разбират как може големи групи от хора да бъдат еднакво щастливи или еднакво нещастни, като по някакъв план. Те разбират, че животът е непостоянен, пълен с промени, и не могат да приемат нещата за даденост.

И ако вие се идентифицирахте с най-малко едно от горепосочените неща, можете да бъдете сигурни - не живеете за първи път тук, на Земята.

Не позволявайте на никого да ви казва, че трябва да се промените, за да отговори на очакванията на света около вас. Вселената не се нуждае от въглеродни копия, клонинги и реплики! Тя се нуждае от живи души.

Основният смисъл на човешкия живот, е да се подобрят безсмъртните му основи, както и да се трансформира страданието, злото и нещастието - в добро, съзидателност и блаженство. Всички други форми на дейност са безсмислени в Природата ...


Автор: Борислав Борисов | Портал12
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Свързани публикации

08.05.2016 г.
20858

Тимен Тимев: За да открием призванието си, трябва да премахнем социалните маски! (ВИДЕО)

Призванието на всеки един индивид е да почувства огромната значимост, която той носи, която е родена от  неговата абсолютна уникалност. Във всеки човек има нещо, което е несравнимо с никой друг. Всеки от нас е изключение
02.06.2016 г.
1950

Ботев и четата му са образцови символи за Вяра и Саможертва

Чувството за саможертва в името на идеал и обществена цел в днешно време се усеща като някаква абстракция. Всъщност обаче това е едно прозрение, до което могат да достигнат единствено тези души, които надрастват собственото си его и реалността пред тях не е заключена до единствено възможните казуалности
24.03.2016 г.
19819

Какъв е генетичният код на българите и каква е мисията на нашия народ?

Според Дамян Попхристов наследството на българите в наши дни се предава чрез генетичния код, който носим. Той е наистина уникален, свързан е с мисията ни и с това, че българите наистина сме богоизбрани
Коментари: 20
 • Ахаиръ Арамъ
  11.07.2017 г., 21:26 ч.
  1     0

  Най-невярното е,че старата душа иска да учи! На Старата душа и е писнало от всичко и иска да се завърне у "Дома" колкото се може по-скоро, а не да играе Играта на Матрицата до побъркване, с нейните измислени нива на познание и "учене"!Всичко по първосъздаване е в Нас! Ние сме Създадени Съвършени, но сме омотани и оплетени в Земната Игра на Матрицата и съществата, които я Контролират!Добре Осъзнайте Това! В момента сме Донори на Психическа Енергия, за Други Същества!  

 • Ахаиръ Арамъ
  11.07.2017 г., 21:17 ч.
  1     0

  Твърде Поп статия, не обичам да чета неща, индуцирани от Новия Световен Ред! Има и 2-3 точни момента, но...повечето е. как да кажа ...невярно...както и да е, всеки от своята камбанария...

 • Благодарност
  12.08.2016 г., 22:17 ч.
  2     0

  Питагор това е цяла наука и ако не си запознат с нея не коментирай Ние се прераждаме докато стигнем най висшето състояние на съзнание

 • МОМО
  05.08.2016 г., 11:33 ч.
  0     0

  ЕХ, този Питагор.Защо го нападате човека.Изказва мнение.Защо неговото да не е правилно , а вашето да е???

 • Михаил
  14.07.2016 г., 21:34 ч.
  8     1

  Като допълнение към статията трябва да кажа че Те виждат света в единство.Няма добри и лоши хора а всеки е тук за да еволюира.За Тях всичко е правилно защото усещат зялата картина на нещата а не се вторачват в отделната част от пъзела.Дори да загубят битката накрая винаги печелят войната.

 • Катя
  13.07.2016 г., 13:07 ч.
  9     0

  Цитирам:  

  "Основният смисъл на човешкия живот, е да се подобрят безсмъртните му основи, както и да се трансформира страданието, злото и нещастието - в добро, съзидателност и блаженство. Всички други форми на дейност са безсмислени в Природата ..."  

  Така описана "старата" душа, аз виждам себе си почти през цялото време.  

  Но считам, че всеки е стара душа, защото ние съществуваме като души от самото начало на Творението. Отделен въпрос е, каква опитност сме натрупали в този си живот, как правим връзка с паралелни проявления и как се ползваме от наученото.  

  Приятели, всички вие имате нужната опитност, просто повярвайте в това и се обърнете към Любовта, защото там е Истината.  

 • Viktor Viktor
  13.07.2016 г., 12:21 ч.
  5     0

  Самата истина...

 • екатерина грозева
  12.07.2016 г., 23:55 ч.
  6     0

  Статията е страхотна !!!!!БЛАГОДАРЯ !!!!!Наистина една стара душа има точно тази характеристика !!!!Дай Боже повече такива души да има на земята !!!!!

 • Михаил
  12.07.2016 г., 20:53 ч.
  5     0

  Хубава статия,вярна статия

 • Гълъб
  12.07.2016 г., 10:05 ч.
  9     0

  Как да обясним на някого какво е луноход,ако той не знае що е Луна?! За всяко нещо има време!!!! Завесата пред всеки се вдига само и единствено ,когато е готов!!!! Не се дразнете и не се ядосвайте!!!!! нали предходната статия имаше точно това предвид- ако си млада душа как ще разбереш.....!!! Усмихвайте се и бъдете щастливи!!!!

 • Sagittarius
  12.07.2016 г., 06:59 ч.
  10     0

  Питагор, вярно е, че няма жив, който да потвърди всичко казано, макар, че аз самата имам преживяване до/близо/или в смъртта--не смея да злоупотребявам с определението на това състояние......моят съвет е : слушай шепота на душата си! Тя най-добре знае какво и как.Обикновено това е един слаб, тихичък, дори нежен глас, който вътре в теб говори в моменти, когато разумът ти крещи,не те остава на мира с доводите си и ти казва, че ще бъдеш идиот, ако не го послушаш.....точно тогава се заслушай в тихия глас.Той не се бори с разума, той те води, ако можеш да го чуеш.....

 • БОЛГЪ
  11.07.2016 г., 11:05 ч.
  13     2

  …така нареченъ Питагоре, по твоя постъ, сѫдя че: не си челъ както трѣбва статията и второ не си вникналъ в нея! нѣма нищо случва сѣ! затова щѣ ти отговоря на всѣко едно отъ твоитѣ изречения с цитати ( а и не само) отъ самия текстъ за да видишъ, че въпроситѣ който си задавашъ иматъ ясенъ отговоръ. 1.цитирамъ: "Всичко това, което е написано по-горѣ е непознаваемо!" отговоръ: "Нашитѣ прѣдходни животи и натрупани опитности са скрити отъ насъ...Нѣкои отъ методитѣ за възстановяване на спомени са чрезъ ретроспективна памети и регресивна хипноза, както и чрезъ дълбока медитация и изпадане в състояние на трансъ" 2. "Откѫдѣ авторътъ знае всичко това, което е написалъ." отговоръ: "Ние живѣемъ срѣдъ хора, чиито души вѣче са сѣ въплътявали в Свѣта безброй пѫти, в продължение на много, много вѣкове." ( вижъ точка 1.) 3."Азъ не мога да приема, че написаното е истина, дори да имамъ основание." тукъ категорично заявявашъ нежеланието си да приемешъ нѣщо , та дори и да е истина... тукъ би трѣбвало да спра . но ти продължавашъ като показвашъ явно религиозната си принадлежность ( в което нѣма лошо), но явно и тамъ не си вникналъ в нея и действашъ по учебникъ и каквото ти каже нѣкой с униформа ( расото е такава). Надявамъ сѣ да надъ градишъ себе си и да погледнешъ тогава надъ това което сега мислишъ като, дѣтски периодъ който си трѣбвало да минешъ. Миръ Вамъ!

 • Nick
  11.07.2016 г., 09:20 ч.
  1     3

  Do pitagor istinata e razli4na za vseki kolkoto do tvurdeniqta 4e nikoi ne se e zavurnal ot mirtvite tova Ne e vqrno I avtorut znae vsi4ko tova ot mqstoto ot koeto nqkoi ot nas 4erpqt svoite poznaniq opit I mudrost

 • Теди
  11.07.2016 г., 00:29 ч.
  5     2

  Е, как така, бе, Питагоре, знаеш, че никой не се е връщал от там.Аз съм била там и то няколко пъти, така че не твърди нещо, с което не си наясно, ясно!

 • Ivanka Lev Mancheva
  11.07.2016 г., 00:10 ч.
  5     0

  Има неща в живота ни, които ни „отварят” към познанието, т.е. такива случки, които ни дават тази възможност или са самите възможности на познанието. Затова има хора с „поглед” отвъд ограниченията на познатата ни „действителност”. Също затова, каквато и да е проявата в Света, който „виждаме” е Божествено проявление или Висш Разум (както и да го наречем) и е допустимо, т.е. извън нашето разбиране за нещата или тяхното отричане. Самото приемане на такова разбиране за същността ни от хора и такова неразбиране и отхвърляне от други, Е също Негово проявление. Само можем да сме благодарни, че имаме подкрепата един-друг именно в „различията”, а от друга страна в еднаквостта си. Благодаря ви за статията и се надявам, че именно от такава гледна точка, ЛОШИ ХОРА НЯМА. Има смисъл във всичко случващо се и ТО Е ЗА ДОБРО ИЗОБЩО.

 • духовния
  10.07.2016 г., 23:02 ч.
  9     3

  Питагор всички ние сме се върнали от там.авторът се е връщал много пъти и затова ги знае тези неща.просто когато се осъзнаеш и ти ще ги знаеш тези неща.като за начало ако искаш прочети Тайната Доктрина на Елена Блаватска))  

 • ЙОАН
  10.07.2016 г., 19:37 ч.
  9     0

  БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ МИЛИ ХОРА, САМО ТОВА ЩЕ ВИ ОСТАНЕ...

 • Ева
  10.07.2016 г., 18:21 ч.
  9     0

  Животът е чудо, човешката душа е най ценото,което имаме във вселената!

 • Питагор
  10.07.2016 г., 16:31 ч.
  8     8

  Всичко това, което е написано по-горе е непознаваемо! Никой жив човек, не може да каже това, защото никога не се е връщал от ТАМ. Откъде авторът знае всичко това, което е написал. Аз не мога да приема, че написаното е истина, дори да имам основание. Всичко свързано с душата е загадка и е непознаваемо за земния човек. Едва след смъртта ще видим ИСТИНАТА. И ще разберем какво всъщност е БОГА.

 • Тихомир Първанов
  10.07.2016 г., 12:15 ч.
  7     2

  НАМАСТЕ мили братя и сестри

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай