Търси

Великденски крос в Разград

Начало
30.04.2016 г. от: 10:00 ч.
Край
30.04.2016 г. от: 12:00 ч.
Организатор:Клуб Зелена стъпка
Клуб „Зелена стъпка“ ви кани на Великденски крос в Разград

Спортната проява се провежда за трета поредна година в събота преди Великден. Новото през тази година е, че 5 километровата дистанция ще може да се бяга както индивидуално, така и отборно като щафета. Състезанието е предназначено за спортуващи с различно ниво на подготовка от напълно начинаещи до напреднали и професионалисти. Няма възрастови ограничения.

Подробности:

Старт: 30 април 2016 г., 10:00 часа.
Участниците трябва да се явят не по-късно от 9:15 часа за получаване на стартови номера. Дисциплини:

5 километра крос – 5 обиколки на трасе с дължина 1 километър. При завършването на всяка обиколка състезателят получава в движение от организаторите специална гривна. На финала всеки състезател трябва да притежава 4 от специалните гривни. Гривните за всяка обиколка са различни;

Щафетно бягане – всеки отбор се състои от петима състезатели, като всеки от тях бяга по една обиколка от един километър. Във всеки отбор трябва да има поне една жена. Щафетата се препредава от един състезател на друг.

Контролно време за двете дисциплини – 60 минути.

Старт/финал: Площад “България” в град Разград, център на града, намира се между площад „Ларго“ и джамията „Ибрахим Паша“, координати 43°31'30.00"С,  26°31'24.00"И;

Трасе: Старт от площад „България“, продължение по бул. „България“ в посока изток. След достигане края на пешеходната зона се прави остър ляв завой и се продължава по ул. „Св. св. Кирил и Методий“, която ще бъде затворена за движение на автомобили. Маршрутът продължава право напред покрай художествената галерия, след това по площад „Независимост“, покрай сградата на драматичен театър „Антон Страшимиров“. При часовниковата кула трасето завива на юг, отново покрай сградата на  драматичния театър, по улица „Искър“, която ще бъде затворена за автомобили. След преминаване покрай Момина чешма и излизане на бул. „България“, трасето завива на ляво (отново по бул. „България“) и достига мястото на старта, който се явява и финал.

Маркировка: Маркировъчна лента, указателни стрелки;

Заявка на участие и такса: Регистрацията ще стартира на 1 март и затваря на 29 април в 18 часа.Без такса за участие, безплатно.Стартов номер: Всеки регистриран и заявил участие за състезанието, ще получи безплатно своя стартов номер в деня на бягането между 9:00 и 9:45 на старт/финала, заедно с безопасни игли за закрепване.

Подкрепителен пункт: На финала - включващ вода и плодове;Награди:- Награди за първите три места индивидуално (отделно мъже и жени) и отборно (щафета);- Награди, раздавани с томбола междузавършилите.

Награждаване: От 11:00 часа.Съпътстваща програма: Музикални изпълнения на живо;В допълнение:- Линейка с медицински екип на старт/финала;- Място за багаж без ценности;- Тоалетни.Клуб „Зелена стъпка“

 

Спонсори на Портал 12