Търси

Уоркшоп на Ziya Azazi (Neo Dervish)

Начало
16.11.2016 г. от: 19:00 ч.
Край
20.11.2016 г. от: 19:00 ч.
Организатор:3 i n S p i r i t
Този уоркшоп ще ви помогне да се въртите(буквално и преносно) в по-голям синхрон в и със света, което така или иначе правите, но малко от вас успяват да осъзнаят, и още по-малко да синхронизират.

Ще дадем на участниците пространство(физическо и ментално), където ще могат да оспорят и преминат своите собствени граници. Ще бъде стимулирана способността им да пестят енергия и да имат оптимални движения; способността им за по-високо ниво на информираност и вътрешно осъзнаване.

Въртенето не е основната цел на този уоркшоп.
Основната цел е да се подобри физическото, емоционалното и умственото осъзнаване чрез въртенето и упражненията свързани с него.

Основните физически промени, които се преживяват от тялото по време на въртенето са интензивното дишане, по-бързата циркулацията на кръвта и промените във възприятията. Хипервентилацията причинява промени в хормоналня баланс и предизвиква необичаен електрически поток между мозъчните клетки. Освен това, благодарение на центробежната сила, чувствените възприятия се променят. Ускорената циркулация на кръвта повишава температурата на тялото и в резултат на това, се увеличава нивото на активност на органите, жлезите, сухожилията и мускулите. Всичките тези промени влияят на менталните възприятията и в крайна сметка очароват човешките същества и им отварят нови физически и психически пространства!

___________________________________________________

Методология:

1. Загряване:
Загряването включва разтягане и дишане с цел повишаване на концентрацията и подготовката на тялото и ума да получат сили, които ще помогнат за да се преборят с умствените и физически граници в тялото.

2. Информираност (повишаване на осъзнаването):
Тази стъпка съдържа работа на земята и включва упражнения за части от тялото. Има за цел да засили силата на осведомеността на сетивата и системите в 
тялото и да ги подготви за преоткриването на нови измерения чрез въртенето и срещата с неизвестното, докато се въртим.

3. Въртенето.
Тук трябва да бъде постигнато по-нататъшно развитие на физическото, емоционалното и умствено съзнание. Въртенето първо започва от вертикално ниво.
След това повтарящите се движения ще бъдат упражнявани и в двете направления-вертикално и хоризонтално. Това помага на участниците да почувстват и да запомнят условията, в които се намират, спрямо тяхното лично възприемане относно пространство и тяло. Справянето с условия, които не са им обичайни или с които не са свикнали, подобряват и повишават осъзнаването.

Въртене със специални поли, с партньор, както и със Ziya Azazi.
___________________________________________________

Дни на провеждане:

Уоркшопът ще се проведе в 5 дни(от 16-20 ноември), като всеки от вас ще има възможност предварително да избере дали да участва в 3 или 5 дни от него. 

3 дневен:
16 -18 ноември
16-ти ноември (сряда) от 19ч. до 22:30ч.
17-ти ноември (четвъртък) от 19ч. до 22:30ч.
18-ти ноември (петък) от 19ч. до 22:30ч.

5 дневен: 
16-20 ноември 
Включва 3 дневният плюс:
19-ти ноември (събота) от 13ч. до 18ч.
20-ти ноември (неделя) от 13ч. до 18ч.ч.

(не е възможно участие само във втората част, която ще се проведе в събота и неделя. За нея ще са нужни умения, които ще се усвоят в предните 3 дни)

За участието ще са ви нужни удобни спортни дрехи и обувки(маратонки), както и добро желание за преодоляване на страхове и преминаване в нови измерения на съзнанието :)

През всичките 5 дни ще има преводач.
___________________________________________________

ЦЕНИ И БИЛЕТИ:

Цена на 3 дневния уоркшоп - 300лв.
Цена на 5 дневния(пълен) уоркшоп - 450лв.

Билети ще се продават само онлайн в ticketportal.bg,
както и в мрежата от каси, която има компанията.
Местата може да видите в сайта на ticketportal.bg
в категория: места за продажба.


__________________________________________________

МЯСТО И БРОЙ НА УЧАСТНИЦИ:

Мястото на което ще се проведе уоркшопът :
Зала 4 ФНТС - ул. "Г.С.Раковски" №108 / София
Това е сградата на НАТФИЗ, но входа се намира между SUBWAY и банка ОББ.

Броят на участниците ще е максимум 30 човека!!! 
Поради тази причина и големият интерес, който има към уоркшопа, Ви съветваме да не чакате последният момент. 

___________________________________________________

ПОВЕЧЕ ТВОРЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ZIYA AZAZI:

Ziya Azazi - хореограф, танцьор и дервиш. 
Роден в Антакия - Турция, базиран във Виена, живее и работи - по света.
От 1990 до 1994 г. създава първите си хореографски работи в Държавния театър на Истанбул. През следващите години започва все по-задълбочено да практикува и изследва(мистично и научно) танца на дервишите. 
През 1999 се мести във Виена, където получава признанието най-добър танцьор на годината в Австрия. Създава множество проекти с артисти от цял свят. През 2012г. участва в откриването на Олимпийските игри в Лондон.
Представял е спектаклите си пред кралските семейства на Дания, Мароко, Холандия и Тайланд. До момента е обиколил над 40 държави, над 230 града и е изнесъл над 450 представления. След придобитата практика през последните години, той започва да изнася лекции и уоркшопове. По този начин помага на много хора да разширяват собствените си граници и да откриват все повече себе си. 

Места по света където е провеждал уоркшопове през последните години:
Vienna ; Brussels; Sao Paolo; Toronto; St. Gallen; Bogotá; Berlin, Düsseldorf, Hamburg; Arhus; Quito; Cairo; Arles, Avignon, Clermont Ferrand, Crolles, Draguignan, Dunkerque, Le Creusot, Paris, Toulon, Aix en Provence, Roubaix, Brive le G, La Roche sY, Bretigny, La Rochelle, Nice; Mondovi, Venice, Terni; Beirut; Klaipeda; Amsterdam, Utrecht; Portimao; Galica, Manresa; Istanbul, Samsun, Antalya, Mardin; Caracas, Cumana; London; Harare; Cape Town.

Провеждал е семинари за Международната програма по хореографско обучение на тема "Хореографски сблъсък" в дните на танцувалното биенале във Венеция.
Със студентите от факултета за Съвременни танци към истанбулския университет „Мимар Синан“, Истанбул (TR). Също така е водил лекции пред студенти и докторанти по Програма за организиране и представяне на участия от лоднонския университет „Голдмистс“, Лондон и в Културния университет в Истанбул.

град София, ул. „Георги С. Раковски“ 108, Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС) в България
 

Спонсори на Портал 12