Търси

Учредяване на Slow Food Plovdiv

Начало
28.04.2016 г. от: 18:00 ч.
Край
28.04.2016 г. от: 20:00 ч.
Местоположение
град Пловдив, улица Бетховен 12
Организатор:Фермата и Фермерски пазар Пловдив
Идеята е да поставим началото на пловдивска общност, която да подтикне гражданското включване за по-добра храна. Местната инициатива ще обединява производители и граждани. Тя ще насърчава независимия дух; свободното отглеждане и приготвяне на храна; ще открива и популяризира истинските местни храни; ще подкрепя производителите им да се реализират и ще генерира местни инициативи и събития за добрата храна.

Програмата:
17:30 - 18:00 Регистрация и получаване на формуляр за членство в Slow Food Plovdiv
18:00 - 18:20 Представяне на идеята за Slow Food Plovdiv от Гергана Кабаиванова
18:20 - 19:20 Дискусия за целта и дейностите на местния конвивиум
19:20 - 19:40 Избор на лидер на конвивиума
19:40 - 20:00 Обобщение и план за следваща среща

Вериги за бързо хранене на градския площад, супермаркети с технологични храни и реклами, които непрекъснато ни ги натрапват. Какво става?! Въпреки че всички мечтаем за здраве и истинска храна, не ни достига воля да изискваме промяна ли? 

Фермерски пазар Пловдив и Фермата ви канят на среща за учредяване на Slow Food конвивиум в Пловдив. Началото на местната застъпническа общност за запазване на пловдивските гастрономически традиции ще бъде поставено на Велики четвъртък (28 април) от 18:00 в Клуб Отсреща. 

Световното движение Slow Food възниква през 1989 г. в гр. Бра, Италия като контрапункт на веригите за бързо хранене и тяхното унищожително влияние върху местните традиции и култура, свързани със селското стопанство и храните (www.slowfood.com). Философията на Slow Food е заключена в следните три думи: Good, Clean and Fair, т.е. храната трябва да е вкусна и от качествени продукти; да е произведена по природосъобразен начин, не увреждащ околната среда и да се произвежда по социално отговорен начин, т.е. производителите трябва да получават справедливо възнаграждение за своя труд.

град Пловдив, улица Бетховен 12, кафе-бар Отсреща

 

Спонсори на Портал 12