Учителя Дънов към жените: Трябва да изправите умовете на мъжете си, като внесете Божията Любов

08.03.2017 г.
141176
Добавена от: Портал12
4 коментара
"Днес проповядвам на жените: Вие трябва да обърнете мъжете си към Господа! Спасението на света е във вашите ръце - в ръцете на жените. Вие сте емблема на Любовта. Вие трябва да изправите изопачените умове на мъжете си! Как ще стане това? - Като внесете Божията Любов в сърцата си."

"Ще обичаш мъжа си - едного, без да му ставаш роб. Ще обичаш Едного, т.е. Бога ще обичаш в него."

"Аз искам жените на Новото учение да бъдат идеални. Искам всяка жена да бъде спретната, смела и решителна в проявата на своите добродетели. Искам жената да бъде умна, съобразителна, да схваща добре нещата и пред никаква мъчнотия да не се колебае."

"Желая всяка жена от Новата култура да се отличава по нещо; по вървежа си - да има нещо пластично в нея, да бъде подвижна, дето минава, всички да казват за нея: "Ето една благородна жена, сърце има тя." Ако я срещне мъж, който отива да пие или да върши престъпление, да каже: "Отказвам се от лошото си намерение, не искам да върша повече престъпления."

"Искам жената да бъде изповедник на мъжа, да го погледне строго и да каже: "Пътят, по който си тръгнал, не е прав. Не ми харесва този път. Ела с нас в пътя на Любовта!"

Беинса Дуно из "Задачата на жената и майката"
Коментари: 4
 • gialia
  26.04.2020 г., 17:34 ч.
  1     0

  За да постигнеш всичко това не е задължително да си роден като жена, Любовта не е привилегия на жената. Тези думи на Дънов са притеснителни. Нима жените са били нещо необяснимо, недостижимо и притеснително за него?!?

 • Ела
  13.08.2017 г., 15:29 ч.
  3     1

  Много искаш,'Айде пак жените да свършат всичко хахаха.

 • Стоян
  14.07.2017 г., 10:44 ч.
  2     1

  Искам, трябва, ще - не вършат работа...

 • Натаом
  24.04.2017 г., 12:52 ч.
  4     1

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай