Учени потулват информация около мистериозен радиосигнал прихванат от съзвездието Херкулес

01.09.2016 г.
8661
Добавена от: Портал12
Мистериозен радиосигнал открит миналата година предизвика през последните седмици сред научните среди в Европа и САЩ редица предположения, че напреднала извънземна цивилизация излъчва сигнали от сравнително близка планета, но данните се прикриват.

През май 2015 г., астрономите в обсерваториите в САЩ и Европа получават изключително силен интензитет от радио вълни, идващи от посока на звездата HD 164595, която се намира на около 94 светлинни години от Земята в съзвездието Херкулес. Сигналът продължава няколко секунди и достига максимална мощност от около 750 millijansky, което е доста силно според радиоастрономическите стандарти (1 Jansky равнява на 10-26 вата на квадратен метър/Hz). 

Учените oт института SETI, чиято мисия е да се търсят признаци на извънземен разум, са насочили своите апаратури в Западна Вирджиния към HD 164595  за да сканират за сигнали. "Там нямаше нищо", казва Дан Вертимър, астроном от SETI. Той потвърждава обаче, че получените сигнали, макар и еднократно са изключително силни и сякаш някой е натиоснал "бутон за предаване на радио сигнал". Той обяснява, че Земята като цяло е силно радио-замърсена и отличаването на радио сигнали от извънземни цивилизации е наистина много трудно.

Радиотелескопите на нашата планета трябва да се борят със сателити, електропроводи и излъчванията от мобилните телефони, които всички взети заедно излъчват радиовълни, които могат да смажат космическите сигнали. 

Странно съвпадение обаче в случая от миналата година е, че в космическа обсерватория в Квказките планини на Русия, също са уловени силни радио сигнали на честота около 11 гигахерца. Всичко около случая обаче е засекретено.
Свързани публикации

03.05.2016 г.
5471

Артефакти доказват, че маите са общували с извънземни (ВИДЕО)

Артефактите са близо 6000 на брой, някои от тях имат злато и инкрустирани скъпоценни камъни. Находките с изображения на извънземни и странни летателни апарати са на непознат език и все още не са дешифрирани.
31.05.2016 г.
1754

Очаква се Обама и Камерън да разсекретят информация за извънземни в началото на Ноември

Преди няколко месеца Хилари Клинтън заяви в американско предаване, че е готова да даде прозрачност на информация за извънземни. Ключовият въпрос е как ще бъде поднесена тази информация и дали няма да бъде използвана като повод за глобални манипулации.
06.02.2016 г.
3137

Едгар Мичъл почина ден преди юбилейните 45 години от кацането му на Луната

В различни свои изказвания Мичъл многократно е заявявал, че извънземни са посещавали Земята. Според него извънземните интензивно посещават Земята през последните 60 години, но това усилено се прикрива от водещите световни правителства.
13.01.2016 г.
54666

Кубрат Томов си отиде без научните среди да приемат откритието му за преодоляване на гравитацията

В последните месеци от земния си път Кубрат Томов живееше в социална изолация и финансово изнемогване. Благодарение на малкото му останали истински приятели той издава последните си книги
23.05.2016 г.
20154

Тимен Тимев - Интервю за човешкия мозък, черните дупки, устройството на Вселената и извънземните (ВИДЕО - Част 1)

В интервюто засягаме темите за фатализма във Вселената, както и устройството на време-пространството през призмата на човешките възприятия. Д-р Тимев говори в детайли за енергиите в Космоса, квантовата механика икакво е породило зараждането на Вселената
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай