Търси

Турне в четири града: Playback театър Тук и сега

Начало
22.04.2016 г. от: 21:00 ч.
Край
24.04.2016 г. от: 22:00 ч.
Организатор:Playback Theatre Here and Now
На 21 април Playback театър „Тук и сега”театърът на твоята история - ще гостува в четири града в България.

Много пъти са ни питали само в София ли играем? Вече не! 
Играем редовно в Пловдив, а след това гостуване може би ще играем периодично и в други градове.

Нашето априлско турне включва Сара загора (21 април), Ямбол (22 април), Бургас (23 април) и Сливен (24 април).

В Стара загора домакин ще ни е Петко Тенчев и неговият клуб "В джаза", съдейства ни Яна Стоева, благодарим!

Елате, за да видите един стар театър- нов за България! Елате, за да видите историята си изиграна обратно! Елате, за да видите и чуете историите на съгражданите ви, да се потопите в един свят на креативност, спонтанност, музика, танц, поезия и магия!

Винаги запомнящо се- това е преживяване, което е цветно, различно, провокативно, шарено – точно като самият живот.

Екипът:
Диригент: Цвета Балийска
Музикант: Александър Евтимов
Актьори: Ина Гергинова, Петя Попова, Александър Чобанов

Вход свободен - дарение на изхода

За повече инфо: 
theatrehereandnow.wordpress.com 
0886 19 44 92

Повече за нас и за Playback театърът:
Playback театър „Тук и сега” е първата българска група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска- актриса, преподавател, психодраматист и фасилитатор. Тя е и първия представител на България на European Playback Theatre Gathering в Амстердам- ноември 2014г., а също така и единственият специалист в България обучен лично от основателя му Джонатан Фокс (USA). „Тук и сега” има над 60 представления на различни локации пред многобройна публика.

През 2015г. се навършват 40 години от създаването на Playback театъра. Световната му история е богата и мащабна, но у нас засега все още е непознат на масовата публика. 

Това е преживяване, което не може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално. Със сигурност обаче има общи неща- споделянето на истории е вечният начин да учим за света, за себе си и за другите.

Корените на Плейбек театъра са в принципите и ценностите на психодрама метода- достойнство, среща, уважение, емпатия, креативност, спонтанност, толерантност, автентичност. Откритост и смелост за споделяне на чувствата и преживяванията си. Мотото на групата е- когато се престрашиш да излезеш от зоната си на комфорт- тогава магията се случва. За някои зрители да излязат и да разкажат историята си пред всички може да бъде много страховито преживяване извън зоната ва комфорт.

В цяла Европа и САЩ този вид театър е широко разпространен и той има своето определено място сред останалите представления, които пазарът предлага. Това е едно различно преживяване, което дава възможност не само да се развлечем, да се посмеем, но и да погледнем живота от друг ъгъл, да видим себе си, чувствата, мислите си пресъздадени креативно и талантливо от актьорите на сцената. Спонтанно създадената музика за всяка сцена е радост за сетивата и допълва магическото усещане от представлението. в плейбек театъра, защото там главният герой не е на сцената, а в публиката. Истинските истории, автентичните преживявания, искрените споделяния превръщат плейбек представлението в място за открит диалог, среща и разбиране на другата гледна точка. 

Излизането от зоната на комфорт не е лесно, но винаги е много удовлетворяващо преживяване. Атмосферата, която създава едно плейбек преживяване е интимна и провокативна едновременно. Представлението е вълнуващо, на моменти инфарктно, дразнещо или много забавно.

Спонсори на Портал 12