Търси

Трета национална научна конференция за Петър Дънов, Учителя - Варна

Начало
16.09.2017 г. от: 09:00 ч.
Край
17.09.2017 г. от: 17:00 ч.
Местоположение
Хотел Черно Море, Варна, бул.Сливница 33
Организатор:Фондация Слово
Организационният комитет на Националната научна конференция "Петър Дънов, Учителя, в културното пространство на България" за трета поредна година апелира към сциентичните енергии на българската хуманитаристика, възраждайки чувствителността й към културелните внушения на Учителя и към битието на неговото Бяло Братство. За трета поредна година ние апелираме към настойчивото взиране в методологията на Учителя и в нейните реконструктивни сили - идейни, обществени и познавателни.

Тазгодишният форум встъпва в 120-годишнината от учредяването на "Обществото за повдигане на религиозния дух на българския народ", по-късно прераснало в Синархическа Верига и Общество Всемирно Бяло Братство. В конференцията, вече можем да кажем по традиция, участват университетски и училищни преподаватели, докторанти към университети, изследователи на езотериката, писатели, поети, музиканти, психолози и др.

От началото на съществуването на конференцията са представени 62 научни доклада, а тази година са планирани 30 презентации. Заповядайте в зала 1 на хотел "Черно море" да чуете на живо изключително интересните проучвания на участниците в конференцията, да се включите във или само да проследите дискусиите на кръглата маса под надслов "Методология на окултното познание", както и на сателитните събития на конференцията - представяне на книгата на Катя Зографова "Словозографии" на 15.09. 2017 г. в Арт салона на Радио Варна от 17.00 ч. и концерт с класическа музика и музика на Учителя същата вечер от 18.30 ч. в Градска художествена галерия "Борис Георгиев" на ул. Любен Каравелов 1. 

Входът за всички събития е свободен!

 

Спонсори на Портал 12