Търси

Тимен Тимев - Грехопадението и изгубената връзка с Бог (АНОНС)

11.02.2017 г.
3194
2
Кратък видео анонс на първото за 2017-а година видео интервю на Портал12 с психиатъра д-р Тимен Тимев. Очаквайте скоро пълното видео с изключително интересни и дълбоки теми
Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Коментари 2
  • Илияна
    13.02.2017 г. 00:27
    Тимен е велик!:V
  • Виво
    12.02.2017 г. 21:45
    Ти луд ли си бе брат! Направо с голямата каратека ни насоли! И то много правилно! Какъв театър, какъв живот! Каква трагедия, каква комедия, колко кратко, вярно и директно! Ах обществото какво ще каже! Ах как сега ще бъдат възмутени всички! Но утре ще си купим био разградими презервативи за една "свещена любов"! Ех, времена, ех нрави! И това е само трейлъра :D :V :C :P :| :O :G :( !

Коментари:

Спонсори на Портал 12