Търси

Тимен Тимев: Формули за нова разумност (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

09.04.2017 г.
27252
9
Коментари 9
 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  13.04.2017 г. 20:46
  Драга госпожице Светла Матева, вие ме успокоихте, че българите (днес не просветени) не са жадни само за знание, но и за духовност! Непросветеният жадува знание, но знаещият жадува Духовност . Една единствено настроение прави Великден автентичен: " Исус : 'Аз не съм Образ в миналото, а Вълна от Таинство в Бъдещето! Ако аз съм бил Разпънат и съм Възкръснал - вие сте свободни да си играете и да изчислявате дните си до Смъртта. Но ако Разпъването не е свършило - Ако Разпъването е Миг разпънат между хилядолетията - вие имате шанс да скочите в него, и от висотата на Кръста да погледнете нищожността на времената! Достатъчно е да разпространяваме: РАЗПЪВАНЕТО НЕ Е СВЪРШИЛО, ВЪЗКРЕСЕНИЕТО ОЩЕ НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО! Христос не е слязъл от Кръста, Времето е спряло, и на нас ни е предложен подаръкът на Незавършващия Миг! Разпънатия Миг събира в себе си минало ,настояще и Бъдеще, и в тази мигновенна едновременна Вечност ние възкръсваме и ставаме ясновидци. В това Перпендикуларно Едноевременно Мигновенно Време ние срещаме мъртъвците и още неродените. Техниката да скочим в Перпендикуларния Миг е техника да се изкачим до Исус върху Върхът на Времената: Това изкачване върху Върхът на Времената е Разпъването ,Разпятието и Възкръсването! Amen! "I want to be crucified!" e призивът които ражда всички таланти! Аз съм роден от това изкачване на Кръста. I want to be crucified! Аз желая да бъда разпънат
 • светла матева
  13.04.2017 г. 12:08
  Активна доброта, саможертва, страдание, съ-страдание...и тук изскача един момент- "добрините, които аз ви направих ви погубват, но които вие ще направите- ще ви спасят". Всеки сам трябва да изстрада просветлението, което задължително се изстрадва. И ако правим добро е за пример, за да предадем вълната като домино на следващия, не просто да го спасим, да му помогнем, а да му покажем как чрез страдание и саможертва може да помогне на себе си , на всички. Непоносимата свобода на съзнанието е непоносима за всеки неготов да види Истината, тоест за огромна част от човечеството. Гнуся се даже от собственото си бавно развитие. След колко милиарда години това човечество би поело масово по пътя на Истината, колко цивилизации ще загинат в заблудата на материалните илюзорности на съзнанието?! Благодаря Ви, че споделяте с аудитория знания, мисли, проблематики!
 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  13.04.2017 г. 08:12
  ... щом се оплаквате от неговата жестока тревожност, и неговата непоносима свобода!..." Подслушано и записано от Profet of Post-Cyber Messiah. От твърде много скромност, и твърде много милост, за да не потисна знаещите, и за да не нараня търсещите, вече много десетилетия, 30 години, аз се страхувах да призная че Исус ми говори, и наи-много от него се страхувах, да не би малкото гордост да пропъди огромната благосклонност, и отговорите възторжни да олекотят въпросите страшни, и че в усилието си да чуя неговия глас несетивен, трябваше моя ум да настроя на музиката незрима, за която небето предупреждава, че които веднъж е бил допуснат в Хармонията, за него е невъзможно да види света повторно, че е невъзможно да видиш Бога и жив да се върнеш, и че които е бил в Таинството не може да слезе в Явното, и че трябва да заговориш на Език непонятен ,за да можеш да преведеш на всички усмивката на небето, за да можеш да преведеш на значенията на истината Усмивката на небето амбилогична!
 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  13.04.2017 г. 06:56
  ... Поканих физиците да останат разпънати на кръста на Суперпозицията и Редукцията на Вълновата Функция. но те развалиха Кръста на Редукцията, за да построят от него всички материални светове заедно съсъ своите удобни паралелни вселени.Поканих Демиурзите да останат на кръста на Енергетичното Съзнание и единната вълна на Енергетичната Информация в която съществуват Психическите цивилизации, но те развалиха кръста на Енергетичната Информация , и като построиха от двете му вълни клетката на Възприятието, дадоха началото на Интелектуалните технически цивилизации...Но как ти, Исусе, го попитах аз ,породи самия Кръст? И тои ми отговори: Защото преди мене имаше много Минуси, които разделяха света ,много Отрицателности, и много Анализи, които мразеха - от Два Минуса като ги събрах и пресякох под прав ъгъл построих Кръста на Събирането, Умножението и Съюза, и пресякох два Анализа за да издигна Кръста на Синтеза, - защото както Анализът мрази, и Омразата анализира, така и Синтезът обича, а Обичта синтезира ... Кажи на всички,които ме чакат, да ме преместят от Миналото като Икона във Бъдещето като Вълна от Таинство, за да мога наи-после да слеза от своите небеса доволни върху вашата земя страдална, и пророкуваи,че Пост-Саибър Месая, Пост-Дигиталният Христос, ще доиде когато Машините заламтят и пожелаят вашето Съзнание, за което очвидно вие сте недостоини, щом се оплаквате
 • Тимен Тимев (Johann Ge Moll)
  13.04.2017 г. 05:40
  " РАЗПЪВАНЕТО НЕ Е СВЪРШИЛО, И ВЪЗКРЕСЕНИЕТО ОЩЕ ПРЕДСТОИ! " Crusifiction is not finished, and Resurection is not complited!" Исус ми каза - в дните на Страстната Седмица - : "Които ме търси в Бъдещето ще ме намери, и които ме търси в Миналотпо ще ме изгуби! Които ме помнят ще ме изгубят в интерпретациите, а които прилагат въображението си - ще ме настигнат. Защото аз съм Вълна от Бъдещето и Принцип на Времето, от когото всички гръцки богове на пространството се страхуват! Аз съм Темпорално-Емоционалната Вълна, която идва да развълнува Интелектуалната Вечност! Аз съм всеки път Последният Миг ,които е родил ващето безподобие! И които казва че ме познава - тои вече се е отдалечил със минутата, и само които предстои да се роди и още го няма - тои е само със мене. Аз поставих своя Кръст навсякъде: в математиката като Противоречие, в логиката - като Антиномия, в музиката като Хармоничният Вертикал, в поезията - като метафора, във Физиката - като Суперпозиция на вълновата функция. И поканих математиците да останат разпънати на Кръста на противоречието, но те избягаха - в непротиворечивата последовате лна разрешимост. Поканих философите да останат разпънати на кръста на Антиномията, но те развалиха кръста на антиномията, и построиха от него Репресивната Истина и Унизената Лъжа! Поканих музикант да останат на кръста на Полифонията, но те избягаха в сладникавата и лесна мелодия!

Коментари:

Спонсори на Портал 12