Търси

Съботни приключения Малкия изследовател в Борисова градина

Начало
27.02.2016 г. от: 09:30 ч.
Край
27.02.2016 г. от: 16:00 ч.
Организатор:Сдружение за дива природа Балкани
Имейл:izsledovatel@balkani.org
Предлагаме възможност на деца на възраст между 6 и 11 години да се превърнат в малки изследователи на дивата природа. Младите природолюбители ще тръгнат по следите на животните в парка, а чрез забавни игри на закрито ще затвърдят новопридобитите знания.

Заниманията ще се провеждат на територията на Борисовата градина и на закрито в група от 10 деца.

Родителите имат грижата да подготвят:
- храната на децата според хранителните им предпочитания;
- топли дрехи и обувки, подходящи за занимания в парка;

Възрастовите групи ще са две:
6-8 години
9-11 години

Темите по дати през февруари са:
6 февруари - Животните в парка
13 февруари - Животните в гората
20 февруари - Ориентиране
27 февруари - Малкият изследовател (методи за изследване на дивите животни)

Час: от 9:30 до 16:00 ч.

За повече информация: izsledovatel@balkani.org, 0886 600 647.
 
Заниманията „Малкият изследовател” се организират от Сдружение за дива природа БАЛКАНИ със съдействието на студентски клуб С.К.О.Р.Е.Ц на Биологически факултет. Модулната образователна програма е разработена от екип, в който участват педагози, психолог и биолози.
 
СДП БАЛКАНИ е организация с нестопанска цел, работеща в обществена полза, основана през 1992 г. Основните цели на Сдружението са проучването, опазването и възстановяването на флората и фауната в природните екосистеми, съхранението им за бъдещото поколение и популяризиране на проблемите на природозащитата сред широката общественост. СДП БАЛКАНИ има сериозен опит в екологичното образование на деца на различни възрасти. През години сме изградили и управляваме два образователни центъра – за опазване на влажните зони в Драгоман и за едрите хищници в с. Влахи, Кресна. Експертите в БАЛКАНИ са учени – биолози и еколози, които обаче прекарват повече време в гората по следите на мечки и вълци, отколкото пред бюрото. Те могат вънуващо да ви разкажат за дребните и едрите бозайници в България. Повече за нас може да намерите на www.balkani.org.

 

Спонсори на Портал 12