Търси

"Открито и чисто сърце" - онлайн курс

Начало
31.01.2024 г. от: 18:30 ч.
Край
31.01.2024 г. от: 20:30 ч.
Местоположение
Онлайн
Организатор:Фондация Рен Шюе България
Имейл:vlado@renxuebulgaria.org
Телефон:0877239231
Лице за контакт:Владимир Рашев
Обстоен, 10-седмичен курс за изучаване на Тонг Юан - метод от системата Юан Гонг за облагородяване на нематериалните аспекти на сърцето.

Методът Тонг Юан работи върху нематериалните аспекти на човешкото сърце. Практикуването му има силно пречистващо и облагородяващо въздействие - предразполага сърцето да се отпусне, разтвори и засияе в чиста, и истински красива светлина. Негативизмът, депресията, неприязънта, индиферентността, отчуждението, недоверието, подозрителността, себичността, арогантността полека-лека започват да отстъпват място на доверието, откритостта, любовта, благодарността, уважението, скромността, съпричастието и една тиха, безпричинна радост, идваща от дълбините на сърцето.

Казват, че позитивизмът е въпрос на избор. Вярно е, че изборът да тръгнем по този път е от съществено значение, но в допълнение на това е необходимо и да „възпитаме“ сърцето на тези качества, да го върнем към неговото естествено състояние на чистота. Именно това правим с метода Тонг Юан - той е едно превъзходно средство, с помощта на което желанието ни за позитивна промяна може да се превърне в истинска реалност.
 
Тонг Юан е специално разработен, за да ни помогне да развием, укрепим и усъвършенстваме петте основни качества на човешката природа (5-те Шин). Посредством работата си върху петте Шин, ние постепенно осъзнаваме и доизграждаме съзнанието на сърцето - Шин Линг, степента на развитие на което е от съществено значение за трансформирането и издигането на живота като цяло.

При този метод няма движения, звуци или пози, които да се усвояват - фокусът е насочен изцяло навътре. В основата му са няколко напътстващи медитации, които ни приканват да изпитаме дълбоко и развием всяко от основните качества на сърцето; да се научим да общуваме с всичко и всички посредством сърцето.

Методът полага основите за работа на по-дълбоко ниво на съзнанието и е изключително важна предпоставка за успешното трансформиране на нездравословните модели на съзнанието - без открито и чисто сърце, осъзнаването на Истинското ни Аз е просто немислимо. Въпреки че Тонг Юан е седмият метод на Юан Гонг, той е напълно подходящ и за абсолютно начинаещи.

Важно:  За да се извлече максимална полза и да се почувства осезателна промяна, по време на курса е желателно участниците да практикуват метода ежедневно (продължителността на практиката е 30 минути).

​Курсът се състои от 10 онлайн занятия, като първото занятие на курса е насрочено за 31 януари, сряда, от 18:30 до 20-20:30 ч. Курсът е 10-седмичен. Останалите 9 занятия ще се проведат на 7, 14, 21, 28 февруари; 6, 13, 20, 27 март и 5 април в същия час. Занятията ще са с продължителност от 90 минути, но е добре да предвидите 120 минути, в случай че има повече въпроси и отзиви, нуждаещи се от коментар.

Начин на участие: може да изберете един от следните начини на участие:
- присъствено (само 7 места), в студиото ни в Младост 2 (София)*;
- онлайн - на живо*;
- посредством запис.
* Всички участници ще получат достъп до видеозаписите на всички занятия. Така че, ако пропуснете някое занятие, ще можете да гледате записа и да наваксате още на следващия ден.

Водещ на курса ще бъде Владо Рашев, чигонг учител и терапевт. Владо е дипломиран инструктор и чи-терапевт със солидна практика и международен преподавателски опит в Нова Зеландия, САЩ, Швеция, Франция и България. Владо практикува чигонг от 2002 г. През 2007 г. основава център за чигонг и самолечение в Уелингтън, Нова Зеландия, където организира редовни чигонг занятия, семинари, и чи-терапия.

Това, което ще научите по време на курса, ще бъде достатъчно, за да започнете да практикувате Тонг Гонг самостоятелно. Редовната практика на метода ще Ви помогне да опознаете сърцето си, да укрепите връзката си с него, да се научите да се вслушвате в неговата мъдрост и да използвате силата му във всеки един момент от живота си. Това ще Ви донесе усещане за уравновесеност, спокойствие и вътрешна радост. Постепенно това влияние ще се разпростре върху всички ежедневни дейности и аспекти на живота Ви, внасяйки в тях все повече хармония и усещане за свобода. Последователната практика на Тонг Юан, в съчетание с другите методи на Юан Гонг има потенциала да способства цялостната трансформация на живота и да спомогне за постигане на едно по-високо ниво на самопознание, самоосъществяване и хармония със себе си и със света.
​​
Какво получавате в рамките на този курс:   
-  10 занятия изпълнени с теория, практика и време за въпроси и отговори;
-  видео записите от всички занятия, които може да гледате онлайн или да свалите на компютъра си в MP4 формат;
-  5 професионално записани медитации (по една за всяко Шин) в MP3 аудио формат за индивидуална практика;
-  печатни материали (PDF формат) с описание на практиката.

Парична компенсация: За да провежда дейността си, фондация Рен Шюе България разчита изключително на дарения. Спонсор за провеждането на курсовете ни все още няма и поради това от Вашия личен принос зависи дали този курс ще се проведе, или не. Нашите ориентировъчни разходи на човек и съответно, препоръчителния размер за Вашето дарение са между 160 и 280 лв.
 
При определяне размера на дарението, моля вземете предвид размера на доходите си, както и личната си преценка за стойността на знанията и уменията, които ще усвоите. Фондация Рен Шюе България не разпределя печалба - всички средства, набрани чрез дарения се използват за постигане целите на фондацията. 
 
Ако не можете да си позволите дарение с посочения по-горе препоръчителен размер, моля обадете ни се и ние ще направим всичко възможно да намерим решение.

За повече информация, моля посетете страницата на Фондация Рен Шюе България.

Спонсори на Портал 12