Търси

"Завръщане към корените" - беседа за хляба в град София

Начало
02.10.2023 г. от: 18:00 ч.
Край
02.10.2023 г. от: 20:00 ч.
Местоположение
Чехословашки клуб "Т. Г. Масарик" в гр. София
Организатор:Чехословашки клуб "Т. Г. Масарик" в България
Facebook:fb.me/e/4um8OqbNt
Да правиш хляб у дома – мода или необходимост?

Целта на беседата да е предизвика слушателите и да им помогне да изяснят за себе си поставените въпроси. Те ще имат възможност да преоткрият хляба, като вкусна и полезна храна за цялото семейство, така както е било през цялата история на човечеството. Беседата е чисто информационна и няма за цел продаването на стоки или оборудване.
Как лесно да си направите чудесен хляб с квас в домашни условия? Какво е важно да знаете за продуктите?
И други „тайни" ще разкаже Борис Тодоров - „успешен семеен хлебар с дългогодишна домашна практика".
Беседата започва с теория и ще предстои и практична част.

Ето кои въпроси ще бъдат обсъждани по време на беседата:
► Култури за производство на хляб – хлебна пшеница, лимец, спелта, камут, царевица
► Мелници
► Брашно – видове, индекси на опаковките, добавки в брашната
► Вода - видове
► Сол - видове
► Мая и Квас - история, видове, ползи за здравето
► Глутен – култури съдържащи глутен, видове, разлики и ползи
► Безглутенови хлябове
► Пълнозърнести и цялозърнести брашна – ползи за човешкото здраве
► Как да направим добър хляб у дома, без това да ни пречи на ежедневните задължения
► Хлябът при другите народи

Лектор ще бъде Борис Тодоров: "Завръщане към корените" - обичаи, ритуали, занаяти, работни и духовни практики на нашите предци, всичко това в духа на завръщането към корените ни в прегръдката на нашата Земя. Запазвайки духа на Чешкия ден в София, който се проведе миналата година, от Чехословашки клуб продължават с грижата за опазването на околната среда и устойчивия здравословен начин на живот. Очаквайте поредица от дейности и семинари, насочени към практиките за намиране на най-екологичния начин за производство на всичко, от което "наистина" се нуждаем, за да живеем и използваме пестеливо продуктите на Природата за нашия живот.

„Хлябът е Дар Божий".

Вход свободен.

Спомоществуватели на Портал 12: