Търси

"Амарис" - изложба на Илиана Стринска в град София

Начало
14.09.2023 г. от: 19:00 ч.
Край
11.10.2023 г. от: 19:00 ч.
Местоположение
бул. "Пейо К. Яворов" №18, град София
Организатор:Център по себепознание ОРФЕЙ
Facebook:fb.me/e/6Pr76mh7s
Добре дошли в един различен свят!

Свят изпълнен с дълбочина, светлина и красота. Добре дошли в света на Амарис. Тя е създадена да бди над теб, над мен и над всички нас.
Основана на великите принципи на Вселената, шептейки със тихия и нежен глас на Геометрията и Символизма, Амарис е сътворена да роди дълбоки чувства на тези, които я съгледат. Чувства, които са потънали и забравени в човека. Тя е тук, за да огрее всичко тъмно и мрачно. Да освети всички илюзии, които спят дълбоко в човешката душа. Да трансформира – от бездънната тъмнина, да засияе чиста светлина.

Амарис е майка на дванадесет Девици. Всяка една от картините е родена на Нова Луна и завършена по Пълнолуние в съответния за нея знак. При всяко раждане Месечината, различна мелодия свири, възхитена от тяхната красота. Реши тя, да дари тази смела майка с подарък за нейните деца. Да имат по един неповторим пазител, който принадлежи на Астрологичното колело и им дава сила да творят добро.

И нека тази Дева припомни една малка и добре забравена истина, че в Живота съществува великият Kръговрат. Дори най-мрачните мигове на нашите души дават условия, те да заблестят като звезди.

Коя е Илиана Стринска?
Родена през зимата на 1992 година, стремежът на Илиана още от малко дете е Изкуството. Изкуството в най-чистата му форма - изпълнено с красота и вдъхновение. Изкуството, което векове наред извисява душата в полет и ни кара да мечтаем за една друга реалност, за един друг живот.
Завършва през 2019 г. Модерно изкуство под крилото на университета в Нортхамтън. Там тя изучава скулптура, инсталации и фотография, но нейна слабост си остава класическото рисуване. Има три групови изложби зад гърба си. Практиката на Илиана има за цел да събуди дълбоки усещания в човека. Тези чувства са мотивацията й на творец, горивото, което я кара да върви напред.
Илиана е склонна да бъде перфекционист с дълбока любов към детайла, като прегръща грешките и се учи от тях. Нейни верни спътници са философията, математиката и Природата. От край време изследва дълбочините на тези теми и обръща внимание на хармонията както индивидуално, така и като цяло. С дълбок интерес изучава старите техники на рисуване, потънали по прашните и забравени книги, като се опитва да им вдъхне нов живот. Тя живее за миговете, потъвайки в спиралата на творчеството.

Откриването ще бъде на 14 септември, четвъртък, от 19 ч в зала "Аполон" и зала "Дионис". Изложбата продължава до 11 октомври.
Гледайте връзката на живо във ФБ страницата и по TVart Channel - www.osc.bg

Спонсори на Портал 12