Търси

Четиримесечен Пранаяма Курс "Осъзнато Дишане за здраве и дълъг живот" с АнНам Елия

Начало
25.01.2024 г. от: 19:15 ч.
Край
25.01.2024 г. от: 20:30 ч.
Местоположение
ул. "Преслав" №35 или онлайн
Организатор:Йога студио "Ом Шанти"
Телефон:0888915447
Facebook:fb.me/e/wfA6T0vuc
Лице за контакт:Ани
Присъединете се към този уникален курс за Дишане и Пранаяма техники, воден от Ани – АнНам Елия.

Това е покана за вас да се научите как да използвате дъха си, за да се саморегулирате и да достигнете най-добрия си потенциал, за да започвате седмицата си с ясен и фокусиран ум и да се подготвите безопасно да преминете към по-напреднала дихателна работа. Тази практика е смесица от нежни и активни дихателни техники, съзнателни движения и практики на Йога и Чи Гонг. Дишането и пранаяма са най-мощните инструменти за подобряване на вашето психическо и физическо здраве. 

В този обширен курс ще научите всички 15 мощни техники на пранаяма, ще научите как да укрепвате ума и да медитирате. Като цяло ще получите добро разбиране на работата на вашия ум, дишането и емоционална система. Прана и ум са сложно свързани. Колебаенето на едното означава колебание на другото. Когато умът или дъхът се балансират, човек се стабилизира. Прана (или „ки "или „чи ") се отнася до основната, универсална и всепроникваща жизнена сила, която отдавна се признава от източната мисъл. В момента тази жизнена сила е все по-добре оценена и изследвана от западната наука.

В този ежеседмичен курс ще бъдат предоставени практически, подробни обяснения и практики за основните техники за йогистките дихателни практики, включително основните пранаяма: Kapalabhati, Nadi Shodana, Ujjayi и други полезни практики. Начинаещите ще получат солидно въведение. А хората, които вече се занимават с Йога ще получат конкретни, полезни съвети, с които значително ще подобрят практиката си.

Пранаяма при бронхиална астма може да намали стресовите стимули за астма, което от своя страна може да намали астматичните пристъпи. Ползите за ума включват намаляване на тревожността и нивата на стрес, както и на чувството за гняв. А по отношение на дихателната система Пранаяма може да помогне за разширяване на белодробните бронхи чрез коригиране на абнормалните пътища на дишане и чрез намаляване на мускулния тонус. 

Водещ - Ани /Ан Нам Елия/
Занимава се с духовни практики повече от 20 години. По професия – Мениджър Маркетинг и Реклама, завършила следдипломна квалификация „Мениджмънт в Рекреацията и Спа”, завършила НСА – специалност Йога Инструктор, Йога за деца RKY, Завършла Обучение по Психобиологично декодиране на болестите, Обучение по Холистична Енергийна Психология, Обучение за звукотерапия, терапия с Гонг, тибетски и кристални купи, Кристалотерапия, Радиестезия и Фън Шуй, Бахова терапия и др.
Преподава Йога, Рейки, Медитация, Енергийни практики, Йога за деца, Йога за мама и бебе, Йога за бременни, води обучения за Йога инструктори и Рейки.

Курсът ще се провежда присъствено в Йога студио "Ом Шанти" или онлайн. Участието става само с предварително записване на посочения телефон.

За информация за ползите от тези практики, както и за условията на заплащане на курса, моля посетете посочения линк към събитието във Фейсбук.

Спонсори на Портал 12