Търси

Семинар за Мъжкия и Женския принцип в природата и човека

Начало
02.12.2023 г. от: 09:30 ч.
Край
02.12.2023 г. от: 17:00 ч.
Местоположение
хотел Алианс, ул. Васил Априлов №7
Организатор:Ананда Проджект
Телефон:0899654232
Facebook:fb.me/e/73a8ZwFYz
Лице за контакт:Славка Георгиева
Тема, колкото стара, толкова и актуална. В този семинар ще се погледне през различни призми вечната тема за мъжкото и женското начало в нас и около нас. Гости лектори ще бъдат трима различни водещи от три различни школи, които ще ни срещнат с нашата друга половина теоретично и практично. Астрология, Аюрведа, Психология - различни потоци, различни подходи - древни и съвременни, явни и скрити. Видимо различни, но дълбоко в същността си свързани с общ корен и начало! Правилата и законите в природата са неотменими и ни свързват.
Школите различни - Природата една!
Хората различни - Природата една!
Половете различни - Природата една!

Д-р Светла Балтова има зад гърба си дългогодишна практика като кардиолог и и ревматолог. В последните двадесетина години практикува холистична медицина, включваща лечебните подходи от школата на Учителя Петър Дънов, цветолечение по метода на д-р Бах и астрология. Преподава паневритмия в България и в чужбина. Съставител на поредица от тематични сборници с извадки от лекциите на Учителя Петър Дънов, между които е „Здраве, сила и живот”, посветен на здравето. Автор е на книгите „Астрология и астропсихология за всеки”, „Планетите и ритъмът на човешкия живот”, „Новата медицина”. Астрологията в практическото и приложение в живота е наука за ритмичния ход на живота, определен от взаимодействащата си енергия на това, което в духовната наука се нарича първи и втори принцип. Това е активната, творяща но и рушаща енергия на първия принцип и меката, съзидателна, поддържаща живота енергия на втория. В природата се проявяват като електричество и магнетизъм, а в човека като ум и сърце, в по-дълбокото схващане на тези две понятия. В астрологията това определя подредбата на астрологичните знаци и взаимодействието им.  

Юрий Ковачев има интерeс към Аюрведа от преди около 30 г като продължение на заниманията ми с Йога. Води Аюрведичен кулинарен курс вече 15 години. Изнася образователни лекции по философията на Аюрведа и Йога. Една от темите засяга Мъжкия и Женския принцип в Природата и хармонията между тях. Това дава отправна точка за разбирането как като мъже и жени е правилно да общуваме помежду си. Както мъжкото тяло, така и женското имат своите надарености по природа, които предопределят наклонностите на тялото ни. Отчитайки тези наклонности може да се построят правилни взаимоотношения с другия пол.

Орлин Баев има 18 години опит в психотерапията. Автор е на психотерапевтичния метод “Естествена психотерапия” и има Магистърска степен по психологично консултиране. Провел е хиляди часове обучения в различни психотерапевтични модалности. На семинара ще говори за мъжките и женските качества, за това какво е да си съвременен мъж и жена, за взаимните полови роли и очаквания, след което ще направи сърцата преживелищна практика по темата. 

„Във Вселената съществуват два основни Принципа, които намират отражение във всички проявления на Природата и Живота. Цялото Творение е дело на тези два Принципа – Мъжкия и Женския. За да бъдат продуктивни, те задължително трябва да работят заедно – разделени са непродуктивни. Ето защо винаги се търсят един друг. Може да се каже, че най-големите проблеми на мъжете и жените – които също са едно от проявленията на двата Принципа (Мъжкия и Женския) в света – водят началото си от едно погрешно разбиране на този въпрос.“ - Омраам Микаел Айванов


Семинарът ще се проведе от 9:30 до 17 ч в хотел “Алианс”, ул. Васил Априлов №7, гр. Пловдив. Само с предварителна регистрация! Цена: 50+ лева.
За регистрация натиснете тук.

Спонсори на Портал 12