Търси

ПРИРОДАТА В НАС - едноседмично обучение

Начало
04.07.2022 г. от: 16:00 ч.
Край
10.07.2022 г. от: 08:00 ч.
Местоположение
Гудевица
Организатор:Learning for change
Телефон:https://bit.ly/3HILwhs
Facebook:bit.ly/3HILwhs
Човешката личност притежава удивителни ресурси, неизползвани потенциали и дълбочини, които човек може да опознае, развие техните сили и интегрира в ежедневието, ако открие как да ги достигне. Тази програма ще предостави възможности за търсене на достъп до тези дълбочини и потенциали, които наричаме четирите аспекта на Аз-а или четирите измерения на нашата вродена човешка цялост.
Ще изследваме „пейзажа" на психиката посредством разнообразни методи и практики като изкуство, церемонии, соло, скитане сред природата, групова работа, движение, водене на дневник и др.
Вдъхновена от книгите на Бил Плоткин „Wild Mind: A Field Guide to the Human Psyche" и „ Nature and the human soul", тази 6-дневна интензивна програма е изследване на човешката психика. По време на програмата ще работим с Природнобазираната карта на човешката психика и Екоцентричното колело на развитие (виж описанието в края на поканата).

***СТРЕМЕЖИ НА ПРОГРАМАТА***
- Преживяване процес на себеизследване, базиран на концепцията за Екоцентрично (ориентирано към душата) развитие;
- Навлизане в екоцентричните възгледи и елементи и разбиране как нашият индивидуален живот може да бъде в синхрон с Природата (вътрешна и външна);
- Подхранване аспектите на Цялостността, изобразени в Природнобазираната карта на човешката психика;
- Разучаване на практики за компенсация на дефицити в индивидуалното развитие от ранните етапи на живота според Екоцентричното колело.

***ЕЛЕМЕНТИ В ПРОГРАМАТА***
- Методи и практики за развитие, трансформация и интеграция – кръг за споделяне, церемонии, соло, водене на дневник, символно изкуство;
- Работа с Природнобазираната карта – скитане сред природата, групова работа, поезия, рисуване;
- Изпълнение на задачите от Екоцентричното колело – медитации, физически практики, работа с ценности и емоции, танц.

*Дати на провеждане*
04 – 10.07.2022 г.
Програмата започва в 20.00 ч. на 04.07 и завършва вечерта на 09.07.

*Цена за участие*
Таксата за програмата е в размер на 590 лв., което покрива:
- Предварителна онлайн подготовка;
- Разходи по време на програмата: фасилитиране, материали, екипировка;
- Настаняване в базата на центъра „Училище сред природата”;
- Храна по време на програмата.
Таксата за програмата не покрива:
- Транспортните разходи до и от с. Гудевица.

При ранно записване (до 31.01.2022 г.) ползваш 10% отстъпка и цената за програмата е 530 лв.
Ако си участвал в предишни издания на „Природата в Нас” или в „Играя и работя с деца и младежи”, ползваш 20% отстъпка и цената на курса е 470 лв.
Максималният брой участници в програмата е 12!

При желание за записване, попълни формата –

 https://docs.google.com/.../1FAIpQLScbeiXE7GGno3.../viewform

За допълнителна информация и въпроси може да се свържете с Огнян Гъдуларов – водещ и координатор на програмата на ogi@learninhforchange.net или 0896 756 267.

***ВОДЕЩ***
Огнян Гъдуларов е страстен природолюбител, скален катерач и експерт по дивата природа, птиците и горите. Той е ветеринарен лекар по професия, но в продължение на 11 години работи в сферата на неформалното образование и личностното развитие. Огнян подкрепя младежи и възрастни да разкрият пълния си потенциал в живота и да открият себе си. Той е обучител с интереси и опит в медитация, йога и енергийни практики. Особено внимание той отделя на темите личностно развитие, себеизследване, отговорно потребление, устойчивост и опазване на околната среда.
Огнян живее като активист за културна трансформация, преоткривайки свещеното в живота и възстановявайки духовната връзка на хората със светът, който е повече от човешки. Като участник във Великия Обрат, той въплъщава образа на Огънят на живота и Слушателят на дърветата. Посветен е на Великото Дело за справедливо бъдеще за всички живи и неживи създания на Земята.


ЛИНК 
https://bit.ly/3HILwhs
 

Спонсори на Портал 12