Търси

Обучение по Слънчева Педагогика за родители и учители

Начало
18.11.2023 г. от: 10:00 ч.
Край
18.11.2023 г. от: 17:00 ч.
Местоположение
гр. София (следете в събитието)
Организатор:Детски център "Сладко медено"
Телефон:088 942 1300
Сайт:https://sladkomedeno.bg/
Facebook:fb.me/e/1yO8HFKbO

Нашият възпитателен идеал може да бъде представен чрез образа на Слънцето. Това е символ и, за да бъде по-добре разбран, има нужда от интерпретация, от превод. Защо? От една страна, за да дадем посока на мисълта, а от друга, защото е нужно идеалът да бъде ясен, разбираем, проследим и приложим.

Слънчева педагогика означава да имаш идеал и да живееш в синхрон с него. Какъв е нашият идеал? – Слънцето.

„Имаме един добър възпитател – Слънцето. Ние трябва да постъпваме тъй, както Слънцето постъпва. Слънцето еднакво изпраща своята светлина навсякъде… Идеалният човек… мисли за всички, той грее за всички, като слънцето.“ Учителя Петър Дънов

Програмата е разпределена в 7 семинара - веднъж месечно.
Първата дата ще бъде на 18.11.2023 г.
Залата ще бъде обявена допълнително, като местата са ограничени!
Желаещите да се запишат за събитието, моля да попълнят формата от линка

Александър Стойчев е основател на детски център “Сладко медено”, водещ на обучения, курсове за личностно развитие и музикални концерти. По образование е музикален педагог, психолог и психотерапевт, преподавател по паневритмия и астрология. Бил е учител в общински училища, водил е множество корпоративни обучения, курсове за личностно развитие, обучения на учители.

Той е един хората, създатели на педагогическата система, наречена Слънчева педагогика, изградена на основата на методите за обучение и възпитание в беседите на Учителя Петър Дънов. В нея са съчетани множество елементи, като основните от тях са добродетелите, а заедно с тях присъстват неизменно и съставящите части на Природата. Слънчевата педагогика е изпълнена с практически идеи за малки и големи, защото в основата ѝ стои самовъзпитанието като процес, който продължава цял живот.

Автор е на книгите „Приказките на бялото кокиче“ и „Приказки от слънчевия лъч“, сборник „Слънчеви песни за деца“, три диска с детски песни („Сладко медено“, „Малкият извор“ и „Колко сме доволни“).

Спонсори на Портал 12