Търси

Мантра медитация и музикална рефлексия в гр. София

Начало
25.11.2023 г. от: 17:40 ч.
Край
25.11.2023 г. от: 20:00 ч.
Местоположение
кв. “Бояна”, ул. “Орешарска” №20
Организатор:Йога къща "Namaste"
Телефон:0879099661
Сайт:https://yoganamaste.art/

Заповядайте да попеете и да преживеете една истински лечебна практика!
Трансформирате себе си чрез силата на звука.

Тази събота, 25 ноември, ще се проведе Беседа и Групова мантра медитация с голяма броеница – въже. Водещ в процеса ще бъде Людмил Дренски, който ще въведе в практиката с беседа. След това събитието ще прелее в групова мантра медитация, съчетана с музика на живо, рефлексия след мантра медитацията от Константин Кучев с индийски ситар, персийски тар, афганистански ребаб.

Мантрите са мощно средство за медитация, практикувано и доказано от древността. Думата „мантра“ произхожда от санскрит и означава „освобождаване на ума“. Когато практикуваме пеене на мантри, ние се потапяме в тяхната лечебната вибрация и по естествен начин се настройваме на вълната на хармонията и любовта. Свързваме се с нашия емоционален свят и чрез музика изразяваме това, за което думите не достигат. А когато се пее в група ползата се увеличава многократно! Мантра медитацията носи радост, вдъхновение и успокоение. Това е практика за извисяване на съзнанието и свързване със сърцето. Мантра медитация Киртан е ритмично повторение на определени мантри под формата на пеене и е основна част от традиционната йога практика. Сред осезаемите и незабавни ефекти на добре проведената Мантра медитация са:

  • Подпомага емоционалния баланс
  • Създава позитивна нагласа
  • Намалява се нивото на стрес
  • Облекчава и противодейства на депресията
  • Създават се радостни емоции

В последната част практиката ще премине плавно към вечеринка на кръгла маса с прекрасна аюрведична трапеза от Петър Дренски, Ин и Ян.

Запазете Вашето място на 0879099661
*настаняване от 17:40 ч.
Моля Ви, бъдете на време.
Практиката започва в 18:00 ч.
Обмен 40 лв.

Спонсори на Портал 12