Търси

Концерт на ДевиРа, Основно Ветрове, Реджеп, Емрах и Ая - Национален студентски дом, София

Начало
25.11.2021 г. от: 19:00 ч.
Край
25.11.2021 г. от: 21:33 ч.
Организатор:ДевиРа, Основно Ветрове, Реджеп, Емрах и Ая
Боряна, Йоана, Ая, Реджеп, Емрах, Бъни и Косьо за първи път в съвместен концерт. Музиката на ДевиРа и Основно Ветрове извира от най-дълбока древност и среща в себе си песенната традиция на народите отблизо и далеч. Певиците Боряна и Йоана Апостолови носят автентичното звучене на космическите български гласове, което двете претворяват в своя уникален стил, достигайки в звученето си Близкия Изток, Азия, Африка и Южна Америка. Музикантите Петър Йорданов - Бъни и Константин Кучев свободно се гмуркат в световния фолклор, търсейки пресечните му точки в различни форми. Хандпан и рафдръмът, кахонът, джембето и различните видове перкусии на Бъни са музикалната основа на групата, съчетани с лупър и звукови процесори за допълнителни атмосферни звуци. Константин Кучев пее и свири на цигулка, хърди-гърди, индийски ситар, който често звучи заедно с тамбурата на Йоана Апостолова. Боряна Апостолова е водещ мелодичен вокал на формацията, в двуглас с Йоана.

Реджеп, Емрах и Ая са композитори, певци, музиканти и творци в широк спектър. Музиката, поезията, изразителността им докосва сърцата и душите със своята истинност, дълбочина, чистота и хармония. Тя е съвременна свещена музика, от Бога и към Бога. Братята Емрах и Реджеп Якъбови са композитори, мултиинструменталисти, певци, художници. Ая
е светлият, нежен глас, който окрилява и извисява творчеството им. Музиката и картините на Реджеп и Емрах ни припомнят кои сме всъщност, вътре в нас.

ДевиРа, Основно Ветрове, Реджеп, Емрах и Ая ще преплетат за първи път музиката си в една хармония на 25 ноември от 19 ч в Камерна зала на Национален студентски дом.

Събитието ще се проведе при спазване на актуалните здравни норми.

Предварителна цена на билет: 25 лв.  БИЛЕТИ
Цена за вход на място: 30 лв.
Очакваме ви, приятели!

 

Спонсори на Портал 12