Търси

Есенно равноденствие - Ритуално Багрене "Шал на закрилата"

Начало
23.09.2023 г. от: 12:00 ч.
Край
23.09.2023 г. от: 16:00 ч.
Местоположение
село Раненци
Организатор:Николет Иванова
Телефон:0897677408
Facebook:fb.me/e/1f46gGPgZ
Лице за контакт:Николет Иванова
Любимият сезон за багрене настъпва и това е есента!
Елате на едно по-специално багрене - в деня на Есенното равноденствие, когато се подготвяме за следващата част от природния цикъл, когато Светлината и Тъмнината отново се изравняват, за да поемем отново следващата стъпка навътре към себе си. Ден, в който да се насочим към всичко онова, което искаме да съхраним, и да пуснем всичко останало и ненужно да се разгради.

В този ден ще използвате алхимията на багренето със сухи и свежи цветя, за да сътворите свой шал на закрилата през идните месеци, когато тъмнината надделява. Всеки участник ще вплете своите молитви и намерения в творението си. Цветята, които ще се използват, ще вдъхват от своята сила и мъдрост.

Ще има топъл чай и разходка до реката, приветства се и споделяне на вашите намерения или просто да се помълчи, приветствайки тишината и покоя да бъдат спътници отново в предстоящите месеци.

Програма:
12 ч: Пристигане в Творческо пространство и ателие "Земна", което се намира в странична махала на село Раненци, Кюстендилско (ще бъде изпратена локация).
13 ч: Работилницата започва със запознаване с техниката за багрене, която ще се използва (bundle dye или на български "багрене на вързоп"), в която ще се багри със свежи и сухи цветя, които се увиват във вързоп и след топлинна обработка ще пуснат своите багри. Наричане на шаловете, оформени на вързоп, който ще се вари в гореща вода час и половина.
14 -15.30 ч: Алхимията тече, шаловете се багрят в багрилната баня, а през това време участниците ще се разходят до реката в уединение и покой в компанията на топъл чай от мащерка.
15.30 -16 ч: Отваряне на вързопчетата и разглеждане на шаловете, изплакване във вода.
16 -16.30 ч: Закриване на пространството и приключване на общата работа

Творческо пространство и Ателие "Земна" се намира в странична махала на Кюстендилското село Раненци, на 15 км от Кюстендил и 100 км от София в посока Гюешево, Македония (10 км преди границата).
Обменът за това събитие е 75 лв, който включва памучен шал, багрила и топли напитки.
За да е пълноценно преживяването, ще се работи в малка интимна група и обстановка и местата са ограничени.
Необходимо е предварително записване на съобщение или на телефон +359897677408 и потвърждаване с капаро от 30 лв по банкова сметка.

Спонсори на Портал 12