Търси

Дискусии и лекции на Свами Девеприянанда върху Упанишадите

Начало
25.01.2024 г. от: 18:30 ч.
Край
25.01.2024 г. от: 20:00 ч.
Местоположение
Онлайн събитие по Zoom
Организатор:Milena Meena
Facebook:fb.me/e/ync1VopXB
Какво? Упанишадите - това е... Ако искате да разберете, заповядайте да се потопите в древната мъдрост на Индия - системата на Веданта за единството на вселената и Божествената същност на човешката душа.

Кой? По пътя на разбирането ще ви води Свами Деваприянанда от Рамакришна Ордена. Беседите на Свами Деваприянанда са на ясен и понятен език и са наситени с много примери от съвременния живот. Така те могат да помогнат на всеки, който има интерес и желание да разбере древната източна мъдрост за абсолютното Единство и Божествената същност на битието, а също и да я прилага на практика в своя собствен живот. Те могат още да послужат на всеки, който се опитва да си отговори на въпросите за смисъла на човешкия живот и съществуването на вселената. Както и на онези, които биха искали да внесат хармония и щастие в живота си, формирайки в себе си духовно отношение към битието.

Цикълът от лекции започва с Катха упанишад (най-лесната за разбиране сред Упанишадите според свами Вивекананда), чийто текст може да бъде намерен в дискусията на събитието във Фейсбук.

Свами Деваприянанда принадлежи към Рамакришна Ордена - най-голямата духовна организация в Индия днес. С многобройни центрове по света, тя разпространява Веданта на Запад. Свами Деваприянанда произхожда от Източен Бенгал. Бил е ачария (ръководител) на Центъра по обучение на брахмачарини в Белур Матх. Отдаден на усилена духовна практика, задълбочено изучаване на индуистките Писания и санскритски език, както и на карма йога, служене.
Кога? Всеки втори четвъртък на месеца от 18:30 ч. (български време) през платформата zoom. Срещите се водят на английски, с превод на български език.

Линк за връзка в Zoom може да откриете в описанието на събитието във Фейсбук.

Спонсори на Портал 12