Търси

Световен ден на танца в КЪЩА Creative Hub

Начало
29.04.2016 г. от: 13:00 ч.
Край
29.04.2016 г. от: 18:00 ч.
Организатор:КЪЩА Creative Hub и ATOM Theatre
Имейл:kushtacreativehub@gmail.com
Световен ден на танца

Международният (Световен) ден на танца (International (World) Dance Day) се отбелязва от 1982 г. по решение на ЮНЕСКО на рождения ден на френския балет майстор Жан-Жорж Новер (Jean-Georges Noverre), реформатор и теоретик на хореографското изкуство, който влиза в историята като "баща на съвременния балет".

На този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник – театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти,танцьори, които обичат музиката и танците.

***************************************************************************************

*Да говорим ТАНЦ* е среща на креативни хора, които работят в сферата на съвременния танц в БГ. На тази среща, няколко души, специални гости, ще разкажат за себе си и работата си, ще споделят информация за свои проекти и ще отговарят на въпроси. Всяка презентация ще бъде 15 мин. а времето за въпроси - 5 мин. 

Гости:
1. Лилия Йовчева - 13:00 - 13:20 - “Сетивното възприятие и преживяване на екранния танц” 
2. Валери Кирилов - 13:20 - 13:40
3. Калина Аинда Павлова - 13:40 - 14:00 - "Танцова терапия"
4. Стефани Ханджийска - 14:00 - 14:20 - "Танцът между институцията и свободната практика" 

Почивка: 20 мин.

5. Иван Шопов - 14:40 - 15:00
6. Елена Ангелова - 15:00 - 15:20
7. Йоана Йорданова - 15:20 - 15:40 - "Артареа"
8. Михаела Гривева - 15:40 - 16:00 

+ Презентация на проект за млади хореографи

17:00 - 18:00 - Ателие по танцова терапия
- едно лично преживяване, което ще ви поведе по невербалните пътища към себе си. Танцът е толкова изначална форма на израз, колкото е бил и първият ни вик, когато сме се родили. Танцовата или движенческа терапия е метод за постигане на освобождение, търсене, питане, възприятие, изцеление, преживяване, удоволствие, откриване. Сесията не е насочена към танцьори и в някаква степен колкото сте по-стеснителни, толкова сте по-добре дошли, за да успеете да намерите своето танцуващо Аз, което винаги ви е съпътствало от началото на времето.

Калина е философ по образование и танцьор по душа. Откакто се помни танцува и рационализира и преди година тези две стихии се събират в една ясна посока и професионална сфера - танцовата терапия. След завършен основен курс към School of Dance Therapу в Лондон (акредитирано учебно заведение за танцова терапия от UNESCO CID), става стипендиант в същото и продължава обучението си в различни му специализирани програми. Участвала е в обучения и уъркшопи по методологията на Реахусте Витал и Автентично движение, където се е учила от непосредствените ученици на създателите на школите.

+ още няколко интересни класа. Всички събития ще бъдат безплатни и изцяло посветени на деня на Танца!

Срещата е насочена към всеки, който има интерес към съвременния танц и развитието му в България. 

На срещата ще бъде представен и проект носочен към млади хореографи.

Входът е свободен.

град София, улица Митрополит Панарет 9 

Спонсори на Портал 12