Търси

Стартират поредица приключения "За малките планинари" в Пловдив

Начало
19.01.2016 г. от: 18:00 ч.
Край
19.01.2016 г. от: 20:00 ч.
Организатор:Милена Воденичарова и клуб Нещото
Имейл:klubneshtoto@gmail.com
Любовта към природата е чувство, което извира дълбоко от сърцето. Великото творение природа ни дарява не само със здравословен ефект, но и активира нашите креативни мисли, създава и усъвършенства у хората неподозирани умения и способности. Благотворният ефект от досега с планини, гори, реки, низини, морета и всяко едно кътче от прекрасната ни Земя се изразява чрез: постигане на физическа сила и издръжливост; развитие на бърза, адекватна и навременна мисъл съобразно природните и климатични условия; опознаване на собствените ни възможности, което е предпоставка за духовното ни осъзнаване и развитие.

Но преди този досег с природата, е необходимо всеки да се запознае с полезна информация, която ще му помогне да разберем колко важно е да се живее в хармония със заобикалящия свят. Освен това ще се научи да ценим даровете на природата, да опазва околната среда, както и да помага на другите.

Тук всеки участник ще се запознае с:
Основни правила при поход в планината 
Екипировка и подреждане на раницата 
Безопасност в планината

Заниманието е предназначено за малчугани на възраст от 4 до 14 години с препоръчително присъствие на родител или пълнолетен придружител.

Организатор и водач : Милена Воденичарова – инструктор по пешеходен туризъм, доброволец и запален планинар.

Дата: 19 януари 2016 г.
Час: 18,00 ч.
Място: Клуб Нещото
Такса: доброволно дарение по желание*


*"Нещото" е некомерсиално пространство за свободно споделяне на идеи, умения, вещи и се финансира единствено от хората за хората, затова всяко дарение в касичката е важно за покриване на разходите по обезпечаване на мястото и достойният живот на тези, които са в нужда.

За да продължи това място да съществува, зависи от всички!
 

В клуб Нещото, Пловдив, стартира проект "За малките планинари". Това е едно своеобразно приключение, чрез което всички ще се потопят в необятната природа на България, ще се гмурнат в дълбоките дебри на българската история като всички заедно ще се учат един друг.

Опознаването на природата, както поведение и отношение на всеки, който е сред планини, гори и равнини, оказва фундаментално значение за развитието на децата. Целта е да се заздрави изначалната връзка на човек и природа, защото природата е дом на всички.
 
Темите обхващат основни правила при поход в планината, запознаване с маркировката, ориентиране, информация за планините в България, опазване на природата, екология, лагеруване в планината, безопасност, климатични и природни условия, както и запознаване с растителния и животинския свят в природата. 

Заниманията ще се представят на децата основно чрез интерактивен метод, който включва много игри. Този метод е доказано ефективен при възприемането на дадена информация, изгражда трайна памет, развива моториката и креативното мислене у децата и не на последно място – ще ни въвлече в едно изключително забавно и ползотворно приключение.

Участието на родителите в походите и екскурзиите е задължително, а в интерактивните игри – силно препоръчително. Съпреживяването на едно общо приключение ще заздрави връзката родител-дете и ще бъде в помощ при възпитателния процес. От друга страна детето ще се чувства едновременно сигурно и свободно в присъствието на родителя.
  • Всички занимания са прецизно подбрани съобразно възрастовата граница на децата. Ще се вземат предвид и индивидуалните физически възможности на всяко дете.
  • Подробна информация за всяко едно събитие ще бъде публикувана 1 седмица преди всяко мероприятие.
  • Всякакви доброволчески инициативи, които съвпадат с нашите цели и занимания, са добре дошли.
  • Таксите се определят своевременно за всяко едно събитие
  • Планинската застраховка се препоръчва на всички активни и бъдещи туристи.
град Пловдив 4000, улица "Драган Цанков" 49

 

Спонсори на Портал 12