Търси

Спас Мавров - Лекция за тангризма, древното познание и Бог

28.01.2017 г.
4701
6
Лекция на Спас Мавров във Велико Търново - 26 Януари 2017, Какви са корените на тангризма, каква е връзката между Трангра, древното колобъртсво, богомилите, кое е първото име на Христос, Каква е връзката с Плеядите и още тайнства в лекцията на Спас Мавров по представяне на неговата книга Речник на сакралните думи в тангризма
Коментари 6
 • Рони Мамули
  11.04.2020 г. 07:32
  Време е за ново интервю със Спас Мавров! Времената са такива че колобърат трябва да изясни на народа.
 • Пламен
  31.01.2017 г. 22:29
  Уникално видео! А има ли някъде правилните думи за молитвата Отче Наш?
 • гергана
  30.01.2017 г. 22:15
  препоръчвам и трудовете на Юрий Венелин, наречен втория Паисий, изиграл огромна роля за събуждането на българския дух през Възраждането.В момента на освобождението на България от Царя Освободител през 1878г е забранен, същото се случва и след 1944г по време на комунистическия режим.
 • Гергана
  30.01.2017 г. 22:09
  Безотговорно е да се говори, че преди покръстването сме били никои. Имало е тангризъм , имало е християнство, имало е ит старите култове към Бендида и Сабазий. А какво ще кажете за Орфизма, древното учение-другия голям принос на трако-българите.Смята се, че (траките)/българите са приели лесно християнството защото свързват Христос с Орфей.Решението на Борис да извърши покръстването не е едноличен акт, по-голяма част боилите (народното събрание-Кинеша) подкрепят това решение. Несъгласните с този акт са могли да напуснат Дунавска България и да отидат в държавата Киевско-Волжка България при братята си тангристи. Ама не, опитали се да направят държавен преврат. Наказанието за преврат в България според законите на старите българи е смърт на човека и неговите родсвеници. И аз като г-н Мавров не съм историк по образование и професия. За нещастие не съм и от посветените от дядо Манчо(ако не се лъжа). "Знанията не ми идват ей така изведнъж". Обичам да чета исторически хроники, трудно откриваеми такива. Изглежда сега е времето, когато инженер може да дава здравни съвети и скулптор може да говори за религия и история. На всички тях и на всички тях и на пробудени души препочъчвам да прочетат хрониките на Българския народ "Джафар Тарихи",издадени в Оренбург през 1993г, които Руската Академия на науките засилено потулва и трудовете на Юрий Венелин за Българите и българския език .
 • Гергана
  30.01.2017 г. 21:34
  Малко е плашещо това, което чух! Путин и Лавров смятат да въведат Тангризма за всеобщо духовно учение в Евразийски съюз! Те знаят ли за това? Руските академици много добре трябва да знаят историята на българският тангризъм, защото той е бил и руски тангризъм. Ханове от рода Дуло, създават Киевска Рус или Киевско-Волжска България,в тясна връзка с Дунавска България. НА територията на днешна Украйна е Велика България на хан Кубрат, когато синовете му се разделят, неговият брат (мисля , че се казваше Шамбат)създава могъща държава , която обхваща земите до днешна Австрия на Име Дулоба. В нея действаща религия е Тангризма, с течение на времето и на много фактори част от жителите приемат исляма , други християнството. Угор Лачин, синът на хана, прави кървав метеж използвайки и живеещите в пределите на държавата скандинавци, в опит да възстанови тангризма. Кървав метеж, който води до отделянето на Волжка България. В Киев ( тогава наречен Бащу) се задържа Тангризма за още известен период от време. На територията на Дунавска България християнството съшествува и преди хан Борис- тук проповядват апостол Павел и апостол Андрей, съществува християнство пропито от старата религия на траките (които са си българи, но българите са много племена) Първата Библия е Библия Бесика, която се пази в Британския музей.Имало е и тангризъм.

Коментари:

Спонсори на Портал 12