Търси

Спас Мавров - Лекция за тангризма, древното познание и Бог

28.01.2017 г.
6724
6
Лекция на Спас Мавров във Велико Търново - 26 Януари 2017, Какви са корените на тангризма, каква е връзката между Трангра, древното колобъртсво, богомилите, кое е първото име на Христос, Каква е връзката с Плеядите и още тайнства в лекцията на Спас Мавров по представяне на неговата книга Речник на сакралните думи в тангризма
Спас Мавров
Спас Мавров
Спас Мавров е един от най-отдадените изследователи и търсачи на тайнствата на Тангризма и посветен Колобър. Има за мисия да съхрани, предаде и разпространи древното духовно учение на нашите предци.
Той е автор на книги, езотерик, творец, скулптор, иконописец и поет. Наследник на устната българска колобърска традиция, член на Българската академия за науки и изкуства и член на Управителния съвет на Международен фонд за изследване на тангризма.

.

Завета на Танг РА: Душа-душа да не по­робва и Дух-духа да не подвежда! С името Танг РА (Тангра) в Българската устна колобърска традиция се илюстрира Централното Слънце на нашата Все­лена звездата Алциона от създвездието Плеяди.

 

Книгите му засягат темите относно: основите на Тангризма, колобрите - древните жреци, слънчевият календар на българите - Колада, българските сакрални вълшебни приказки като инструмент за предаване на древна мъдрост, Балканите като жлеза на времето и мисията на България, сакралните думи в Тангризма, теория на енергийният обмен между мъжа и жената, алхимията като наука, езотерична астрология, ясновидство и други.

Спас Мавров е роден през 1949 г. в с. Венец окр. Бургаски.

.

Тангризмът, Учението на българите преди Християнството, представлява система за обу­чение и развитие на съзнанието на хората. Тангризмът, като духовно Учение, зачита напълно душевната и лична свобода на хората, затова няма никакви канонизирани изисквания към вероизповеданието на членовете на държавата.

Танг РА е Универсалният жизнен принцип на Вселената, който наричаме Бог Отец, Отец на Живота, Бог на българите и хората.

В Тангризма  понятието Посветен не означава нищо друго, освен “Човек, преодоляващ своя личностен аспект и стремящ се да развие и усъвършенства  духовното си развитие така, че да се превърне в Безличностен ученик. 
 

Коментари 6
 • Рони Мамули
  11.04.2020 г. 07:32
  Време е за ново интервю със Спас Мавров! Времената са такива че колобърат трябва да изясни на народа.
 • Пламен
  31.01.2017 г. 22:29
  Уникално видео! А има ли някъде правилните думи за молитвата Отче Наш?
 • гергана
  30.01.2017 г. 22:15
  препоръчвам и трудовете на Юрий Венелин, наречен втория Паисий, изиграл огромна роля за събуждането на българския дух през Възраждането.В момента на освобождението на България от Царя Освободител през 1878г е забранен, същото се случва и след 1944г по време на комунистическия режим.
 • Гергана
  30.01.2017 г. 22:09
  Безотговорно е да се говори, че преди покръстването сме били никои. Имало е тангризъм , имало е християнство, имало е ит старите култове към Бендида и Сабазий. А какво ще кажете за Орфизма, древното учение-другия голям принос на трако-българите.Смята се, че (траките)/българите са приели лесно християнството защото свързват Христос с Орфей.Решението на Борис да извърши покръстването не е едноличен акт, по-голяма част боилите (народното събрание-Кинеша) подкрепят това решение. Несъгласните с този акт са могли да напуснат Дунавска България и да отидат в държавата Киевско-Волжка България при братята си тангристи. Ама не, опитали се да направят държавен преврат. Наказанието за преврат в България според законите на старите българи е смърт на човека и неговите родсвеници. И аз като г-н Мавров не съм историк по образование и професия. За нещастие не съм и от посветените от дядо Манчо(ако не се лъжа). "Знанията не ми идват ей така изведнъж". Обичам да чета исторически хроники, трудно откриваеми такива. Изглежда сега е времето, когато инженер може да дава здравни съвети и скулптор може да говори за религия и история. На всички тях и на всички тях и на пробудени души препочъчвам да прочетат хрониките на Българския народ "Джафар Тарихи",издадени в Оренбург през 1993г, които Руската Академия на науките засилено потулва и трудовете на Юрий Венелин за Българите и българския език .
 • Гергана
  30.01.2017 г. 21:34
  Малко е плашещо това, което чух! Путин и Лавров смятат да въведат Тангризма за всеобщо духовно учение в Евразийски съюз! Те знаят ли за това? Руските академици много добре трябва да знаят историята на българският тангризъм, защото той е бил и руски тангризъм. Ханове от рода Дуло, създават Киевска Рус или Киевско-Волжска България,в тясна връзка с Дунавска България. НА територията на днешна Украйна е Велика България на хан Кубрат, когато синовете му се разделят, неговият брат (мисля , че се казваше Шамбат)създава могъща държава , която обхваща земите до днешна Австрия на Име Дулоба. В нея действаща религия е Тангризма, с течение на времето и на много фактори част от жителите приемат исляма , други християнството. Угор Лачин, синът на хана, прави кървав метеж използвайки и живеещите в пределите на държавата скандинавци, в опит да възстанови тангризма. Кървав метеж, който води до отделянето на Волжка България. В Киев ( тогава наречен Бащу) се задържа Тангризма за още известен период от време. На територията на Дунавска България християнството съшествува и преди хан Борис- тук проповядват апостол Павел и апостол Андрей, съществува християнство пропито от старата религия на траките (които са си българи, но българите са много племена) Първата Библия е Библия Бесика, която се пази в Британския музей.Имало е и тангризъм.

Коментари:

Спонсори на Портал 12