Търси

Солидарен дом - от хората за хората. В "Нещото", Пловдив

Начало
17.01.2016 г. от: 11:00 ч.
Край
17.01.2016 г. от: 12:00 ч.
Организатор:Клуб Нещото и Солидарен дом - от хората за хората
Каним ви да се включите в реализирането на една солидарна идея.
 
„Имам мечта. Тя е да се закупи земя в близост до Пловдив, на която да се построят малки жилищни постройки с дворче за отглеждане на зеленчуци и овошки, за да се предоставят безвъзмездно за живеене на самотни родители в неравностойно положение, жертви на насилие и бездомни хора. Разбира се, при спазване на условия за ползване и норми за съжителство, които ще бъдат точно и ясно упоменати в договорите за предоставяне на жилище за временно безвъзмездно ползване.

Идеята ми е да се изготвят проекти от доброволци специалисти, да се съберат средства за закупуване на земя и застрояване чрез краудфъндинг. Иска ми се, тази идея да се осъществи изцяло от хората за хората.
Защото можем!
Защото всички доброволци заедно можем да постигнем чудеса!" 

Ако имате желание да участвате в дискусията и начертаването на конкретни стъпки към реализирането на идеята, заповядайте на разяснителната среща, която ще се проведе на 17.01. (неделя) от 11 ч. в Клуб Нещото!
 
Вход: Свободен*
 
Прочетете повече за идеята Солидарен дом - от хората за хората

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*Нещото е некомерсиално пространство за свободно споделяне на идеи, умения, вещи И НЕ СЕ ФИНАНСИРА ОТ НИКОЙ ДРУГ, освен от теб и мен, затова всяко дарение е важно за покриване на разходите за обезпечаване на мястото.
За да продължи това място да съществува, зависи от всички нас.
 

Спонсори на Портал 12