Символът на Орела е еманация на Свободата и Духът за Промяна

02.03.2019 г.
6134
Добавена от: Таня Борисова
Орелът е един от най-древните символи на човечеството. Гърците и персийците го посвещавали на слънцето като символ на възвишения дух, свързвайки го с висшия Бог на небето, представящ духовния принцип.

За толтеките висшата Тайна на Орела е голямо Откровение, поради натрупаната Безупречност, защото тук човекът става достоен. Орелът дава да се осъзнаеш Неговата Тайна, като чист Дух, и да видиш мястото на своя произход, което е мястото на Свободата. Чрез това Откровение за своя чист Дух, Толтекът постига пълно освобождение от всички паднали култури на расите и народите.
Животът на орела се асоциира със светлината и с елементите Огън и Вода. Така както лъвът е царят на земята, така и орелът е царят на небето. Той лети от един свят към друг, възражда и ръководи душите. 

Едно събитие бележи животът на всеки орел, неговото израстване и трансформация, когато достигне 40 годишна възраст.
 
Тогава ноктите на орела стават прекалено дълги и не му позволяват да хваща с тях плячката си, клюнът му също, което не му позволява да се храни. Перата на гърдите и крилете му натежават и му пречат да лети. Орела е изправен пред избор - или смърт, или дълъг и болезнен период на промяна, с продължителност около 150 дни. Той, започва да лети само около гнездото си, намиращо се на върха на планината и започва да се удря с клюна си по скалите, докато не се счупи и изпадне...след това изчаква да му израсте нов клюн, с който изтръгва старите си нокти. Като му израстат новите нокти, с тях орела скубе старото и натежало оперение от гърдите и крилете си. Но, след това страдание и болка в продължение на 5 месеца, вече - с нов клюн, нови нокти и ново оперение, орела е прероден и живее още 30 години!
В нашия живот всеки от нас има своята преломна точка, в която следва да премине през своето прераждане, да отхвърли старото, да трансформира болката, страха и съмненията в нов живот. Само така освободени от миналото, живеем, а не съществуваме в пълноценно в настоящето и чертаем смело линиите на следващия си живот.
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай