Търси

Семинарна вечер с д-р Менис Юсри на тема Войната отвътре

Начало
28.03.2016 г. от: 19:00 ч.
Край
28.03.2016 г. от: 22:00 ч.
Организатор:Фондация Същност
Имейл:info@essencebulgaria.org
Светът, такъв, какъвто го познаваме днес, минава отново през голямото предизвикателство на войната. Колко силно е вярването, че борбата и носенето на оръжия са необходими за нашето оцеляване, че другите и различните са наши врагове?

Все по-болезнено видимо е и отражението - всичко, което се случва отвън на бойното поле на света, отразява войната във всеки един от нас.

Дошъл ли е моментът да погледнем към нея? 
Има ли друг начин освен чрез оръжията? Има ли и друг начин освен чрез воюване?

Кое е това вътре в нас, което е извън баланс и ни кара да се страхуваме от другите и да воюваме с тях? Кой е врагът отвътре?

В тази семинарна вечер ще изследваме тези предизвикателни въпроси. Ще се вгледаме във вътрешната война, която се отразява в нашия свят навън и ще потърсим съчувствие и приемане към всички воюващи – тези на вътрешния и тези на външния фронт.

Вярваме, че способността да погледнем на случващото се през очите на съчувствието ще ни доведе една крачка по-близо до мира. Нека отправим това послание към света заедно!

"Единствените демони в този свят са тези, които кръжат в собствените ни сърца и там е мястото, където се водят всичките ни битки“
Ганди


Вход свободен!

Място: Интер Експо Център - зала Витоша
град София, бул. Цариградско шосе 147

 

Спонсори на Портал 12