Търси

Семинар: Основи на Античната Астрология - 1-во Ниво

Начало
28.01.2017 г. от: 14:00 ч.
Край
29.01.2017 г. от: 19:00 ч.
Организатор:Румен Колев
Имейл:rumen_k_kolev@yahoo.com
Това 1-во Ниво на Античната Астрология ще се занимае с основите на астрологичното познание поставяйки началото с озарението на Хермес и Херметичната традиция. За да бъде изследвана астрологичната доктрина през вековете, ще ни пренесе в далечна Месопотамия. Ще бъдат разгледани фиксирания и тропичния зодиак, лунно слънчевата година, 36-те Божества-съзвездия, залегнали в основата на Зодиака. Знаменията (омени) за затъмнения, поява и изчезване на планети и звезди, ретроградност и стационароност, от където произтичат основите на астрологичните правила. 
Специален акцент ще бъде поставен на античната доктрина за неподвижните звезди- почти изгубено във времето астрологично знание. 
Пътешествието продължава към Антична Гърция, където курсистите ще се запознаят с теорията за светлината в градусите от зодиака, дневни и нощни планети, владенията по дом, екзалтация, тригонокрация, терма и фаза, за да се научат да определят трите основни владетеля на Хороскопа-Хилег-извора на живота, Алмунтен-хранителя и Алкокоден-Царя. Специално внимание ще бъде поставено върху хелиакалните цикли на планетите и звездите, съвършените планетни цикли, съвършеният лунен месец и година. 
В практически аспект ще научите как се разглежда хороскопа, ред и важност на факторите, определянето на добрите и лошите периоди, Пентаграма на Венера и други методи за прогнозиране.

Лектор: Румен Колев

Вход: 50 лв. на ден

Курсът ще се проведе в гр. София, ул Пиротска №3, залата на втория етаж на безистена, вляво от стълбите
*срещу Езотерична Книжарница АСТЕЯ*

за допълнителна информация и връзка с лектора -  тел.  0878-53-41-11

Спонсори на Портал 12