Търси

Селекция късометражно кино - Елица Петкова

Начало
28.09.2016 г. от: 20:00 ч.
Край
28.09.2016 г. от: 23:00 ч.
Организатор:ТАМ, Елица Петкова
На 28-ми септември, ТАМ, режисьорът Елица Петкова ще представи лично селекция от свои късометражни филми. 

Елица Петкова (1983, Велико Търново) все още не е завършила своето образование в dffb, Академията за филмово изкуство и телевизия в Берлин, но вече бележи значими успехи на международните фестивали. Филмът ѝ „Липсващ“ бе селектиран за Кан, а на тазгодишното издание на Берлинале нейната „Жалейка“ спечели специалната награда (speсial mention на интернационалното жури) в категорията „Генерация 14 +“. „Жалейка“ извоюва и Голямата награда „София – град на киното” на тазгодишния 20-и София Филм Фест.

Филмите, които ще може да видите са:

В КРЪГА - документален филм, 16 мин (IM KREIS, GER, 2013)
Филмът отправя фокус към едно суфиско общество в Берлин, чийто спиритуален водач проповядва послушание, обявявайки се за проводник на Божия глас.

ЛИПСВАЩ – игрален филм, 13 мин (ABWESEND, GER, 2014) *номиниран за Cinéfondation на 68то издание на фестивала в Кан 2015
Клара, млада самотна майка, се прибира с непознат мъж от парти. И двамата са пияни, забавляват се, но се оказва, че не са сами в апартамента. 9 годишния Антон ги заварва в леглото, а на другата сутрин просто изчезва.

ПЪПНА ВРЪВ – игрален филм, 27 мин (NABELSCHNUR, GER, 2015) *награден с Grand prix du festival – jury lycéen в интернационалната състезателна селекция на късометражни филми на 22. Festival International du Film Nancy-Lorraine 2016
Тодор е на над 30 годишна възраст, живее все още с майка си, която ежедневно му готви, глади ризите и къпе. Тя диктува всички правила за съвместния им живот, който се състои от ритуали и бетонирани механични дейности. Тодор работи в голям офис с много сътрудници, а рутинираният му живот функционира само до деня, в който след фирмено парти се прибира за пръв път по–късно от обичайното в къщи и бива конфронтиран с разочарованието на майка си.

Всички филми са на немски език с английски субтитри.
ВХОД СВОБОДЕН

Място: бар TAM, ул. Марно поле 2, 5000 Велико Търново

 

Спонсори на Портал 12