Търси

Публикации / Рудолф Щайнер - лекции

Атлантида
01.03.2024 г.
4404

Какво е видял Рудолф Щайнер за Атлантида на база Акашовите записи?

Началото ще бъде направено с описание на онези факти, които са се разиграли, когато между Европа и Америка още е съществувал така нареченият Атлантски континент. Върху тази част на Земното кълбо някога е имало суша. Почвата на тази суша днес образува дъното на Атлантския океан. Още Платон разказва за последния остатък от сушата, за остров Посейдон, който се е намирал на запад от Европа и Африка. Че дъното на Атлантския океан е било някога суша
Виж повече
Какво е Петдесятница?
12.01.2024 г.
588

Какво е Петдесятница - Денят на Светия Дух?

Петдесятница, известна още като Денят на Светия Дух, е християнски празник, който се отбелязва на петдесетия ден след Великден. Той има голямо значение в християнството, тъй като се смята за деня, в който Светият Дух се е слял с апостолите. Петдесятницата често се разглежда като "рождението" на Християнската църква.
Виж повече
Рудолф Щайнер
05.12.2023 г.
6117

Рудолф Щайнер: Да не познаеш Христос не е просто болест, а едно нещастие, едно пропиляване на живота

Да не познаеш Христос не е болест, а едно нещастие, едно пропиляване на живота. Когато осъзнаваме, че сме родени от природата и нейните сили, ние можем, проследявайки със здрава душа това раждане да достигнем до понятието за Бога. Когато в хода на живота преживеем нещо като новораждане, ние можем да стигнем до понятието за Христос.
Виж повече
Рудолф Щайнер
30.03.2023 г.
12170

Рудолф Щайнер: България е една велика страна. На нея и на цялото славянство предстои да изиграят голяма роля в бъдеще

Днес 30.03.2023-а година се навършват 98 години от заминаването на Рудолф Щайнер - основоположникът на антропософската наука. В стотиците изнесени лекции, впоследствие издадени като книги, негова цел е да свърже науката с религията и да възвърне Бога в науката, природата и религията.
Виж повече
Рудолф Щайнер - висшите светове
04.10.2021 г.
2401

Рудолф Щайнер: Чистите символни представи са път към самопосвещение

Средствата за посвещение извеждат човека от обикновеното дневно съзнание и го насочват към такава душевна дейност, при която той започва да си служи с духовни органи за наблюдение. Всяка душа носи в себе си тези органи като зародиши от по-рано. Тези зародиши трябва да бъдат развити. 
 
Виж повече
Рудолф Щайнер
01.03.2021 г.
5879

Рудолф Щайнер: Духът е скритата същност на всяко проявление

Това, което прониква в Съзнаващата Душа като една малка водна капка, Тайната Наука нарича Дух. Така Съзнаващата Душа е свързана с Духа, който пък от своя страна представлява скритата същност на всяко проявление.
Виж повече
Рудолф Щайнер
30.05.2019 г.
5538

Рудолф Щайнер: Духовният свят не може да бъде игнориран безнаказано!

Хаосът идва преди всичко от действията на ариманическите същества, които успяха да се промъкнат в човешката душа поради помраченото съзнание на съвременните хора. 
Виж повече

Портал12 TV /Рудолф Щайнер - лекции

Събития /Рудолф Щайнер - лекции

Фоторазкази / Рудолф Щайнер - лекции

Спонсори на Портал 12