Родолюбиви организации инициират за трети март обединение на българите по света с хоро

17.02.2016 г.
2219
Добавена от: Портал12
4 коментара
Център ДоброДея и Сдружение Азбукари стартират инициатива в чест на Националния ни празник 3-ти март, чиято благородна цел е да обедини българите по света с повдигащ духа ни народен танц. В рамките на 24 часа хорото ще обиколи цялата Земя, съобщиха за Портал 12 от център ДоброДея.

„Всеки българин, чийто дух не е угаснал, е призован да сподели с нас надиграването, снимано у дома или навън на фейсбук страницата ни, която нарекохме „ХорА на Бога мили“, споделят организаторите.

Началото на инициативата е днес от 12 часа в 122 ОУ Николай Лилиев в кв. Лозенец , когато малки деца от 1 до 4 клас ще изиграят едно хоро с техните родители. Инициативата цели да насърчи приемствеността между поколенията, уважение към историята и традициите, които винаги са съхранявали общността ни.

Организаторите на „ХорА на Бога мили“ ще приветстват децата и ще им разкажат за смисъла на хората. Намерението е да се ангажира вниманието на директорите на училищата и детските градини в цялата страна и този стимулиращ български танц да се превърне в мащабна инициатива, предшестваща основното събитие за 3-ти март.

Призивът на организаторите е в деня на Националния празник, хората да споделят позитивното преживяване от танца и да се обединят около рода и Родината. В столицата Център ДоброДея и Сдружение Азбукари канят съмишлениците си да тропнат хорце и да се зарадват на празника на открито. Хорото ще се извие на 3-ти март в парка Заимов, от 11:00 часа около фонтана.
Свързани събития

Свързани публикации

26.01.2016 г.
2688

Тимоти Алън: Хората в планините на България живеят доста скромно, но имат невероятно свободен живот (ИНТЕРВЮ)

С красивите си фотографии от Родопите, от мъжкото хоро в Калофер, от портретите на възрастни и мъдри българи, той вдъхновява хиляди хора. Световноизвестният фотограф е запечатал с камерата си кадри на истинските места и хора в различни краища по света
24.12.2015 г.
29414

По-малко от 1000 българи могат да доведат Новото време на духовна осъзнатост и свобода

Не се поддавайте на страх, на паника, на групови настроения, винаги опитвайте да създадете едно пространство вътре във вас, което никой не може да наруши, където може да се оттеглите, да си почивате и да събирате сили, призовава д-р Стоилов
04.01.2016 г.
3542

В България е на път да бъде създаден нов културен проект с топ музиканти

Новият оркестър има за цел да обедини в едно органично цяло преимуществата на източно- и западноевропейската изпълнителска традиция, в търсенето на специално отношение към звук, фраза, стил, емоция и комуникация
Коментари: 4
 • Пламен Петков
  17.02.2016 г., 16:09 ч.
  2     0

  Да потропнем заедно за светли бъднини! Нека има такива будни инициативи. Будителите на съвременна България са всички, които вършат добро, които носят светлина и просвещение, макар и повечето да не бидат изписани в историята, те я създават! Всички ние може да създаваме история и да бъдем Будители на България в 21 век!

 • Дилмана Гюрова
  17.02.2016 г., 14:46 ч.
  1     0

  И аз ще тропна! А вече ходя и на народни танци всяка седмица по два пъти. Нека се държим за традициите, това ще ни съхрани

 • Рени
  17.02.2016 г., 10:08 ч.
  2     0

  А така! Много добре ни напомняте коя е "българската йога", кое е нашето Спасение

 • Симеон Николов
  17.02.2016 г., 09:52 ч.
  3     0

  Много добра идея давате, ще тропна и аз хорце с приятели на 3-ти март

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай