Търси

Резиденция Баба - среща концерт

Начало
27.02.2016 г. от: 16:00 ч.
Край
27.02.2016 г. от: 18:00 ч.
Организатор:Резиденция Баба и Фабрика за идеи
Резиденция Баба - среща концерт с Дряновските Баби и планове за 2016

Безснежните Родопи слизат за мохабет със снежна Витоша да споделят най-ценното си - планинските песни! 
Тази среща с носителите на автентичния фолклор, които срещнахме в Родопите, е празнуване на онова, което се случи в Резиденция Баба 2015 и с нея искаме да ви срещнем с хората, от които учихме, вдъхновявахме се, записвахме истории и най-вече открихме съвсем различно качество на човешките взаимоотношения.
И понеже беше хубаво лято с много резултати, и се пристрастихме към това преживяване, ще ви разкажем и какво предстои през 2016 и как можете да се включите в Резиденция Баба в нейната втора година! 

Тази събота – 27.02 – в Чешки център София (ул. Раковски 100) от 16:00 ч. ни гостуват самите те - Дряновските Баби. Шарени и чистосърдечни, 10-те жени ще оставят за ден грижата за домовете и животните си и ще споделят този ден с нас в София – с песните и историите си. С тях ще е и младият гайдар Данчо Топалов.

Ще ни попеят малко след началото, така че елате навреме!

Срещата с Дряновските Баби е и повод да открием онлайн кампанията за събиране на средства за запис на техния диск. Надяваме се с парите от него да могат да финансират онова, което им позволява да споделят запазения от тях автентичен фолклор с всички нас - като участват в събори. 

Вход свободен

Резиденция Баба е една идея на Фабрика за идеи в партньорство с Общинска фондация Пловдив 2019 / Plovdiv 2019 и Асоциация Онгъл и се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.
ngogrants.bg

 

Спонсори на Портал 12