Търси

Размисли за фалшивите материални стремежи и матрицата на съвремието

13.06.2016 г.
7392
4
Добавена от: Борислав Борисов
Теми за размисъл с д-р Тимен Тимев - писхиатър, учен, философ и писател, за предизвикателствата пред човек в съвременното общество. Какво е да се посветиш на обществото? Какво е да се посветиш на семейството и другите? Как да се дистанцираме от егоизма и нисшите страсти
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Коментари 4
 • Георги Георгиев
  17.06.2016 г. 16:56
  И аз реагирах остро относно теорията за преражданията, но след като прочетох коментара на Мария премислих и изгледах пак този момент. Но все пак, човек, който вярва истински в преражданията, ще бъде много внимателен и съзнателен в сегашния си живот! Което изключва, че някой ще би успокоявал съвестта си с прераждането - ако има такива хора, то те не знаят какво е прераждане. "а да живеем всеки живот готови да извървим пътя към Голгота", каза Мария - да, но дори и Възкресението се случва чрез прераждания. Ако всеки един живот ти е по пътя на Голгота, рано или късно ще изчистиш Кармата чрез преражданията и един ден ще се преродиш или като просветен, мъдрец, което ще е твоето прераждане, или като ангел или като същество от йерархията, стояща над човека...
 • Мария
  15.06.2016 г. 23:04
  Гледах го няколко пъти, аз също първоначално казах че съм крайно несъгласна с изказаната мисъл за прераждането, но след това мисля разбрах какво има предвид - не го отрича, но казва да не се оповаваме на него като шанс за поправяне на грешките, а да живеем всеки живот готови да извървим пътя към Голгота!
 • Петя
  13.06.2016 г. 16:35
  Дилемата на всички нас.Дали да отидем на кръста с приемане и осъзнаване?
 • Атанас
  13.06.2016 г. 14:41
  НЕ съм съгласен, че прераждането отнема отговорността. Сегашния живот е като днешния ден. А следващия живот е утрешния ден. Ако днес си неморален, утре ще преживееш посшедиците от това. Напротив, важно е да допринесем за по добър свят, защото не се знае още колко живота ни чакат тук. И тези на които вредиш днес, утре може да бъдат твои родители или прадеди.

Коментари:

Спонсори на Портал 12