Търси

Растящата класна стая - Семинар и градинска работилница

Начало
20.03.2016 г. от: 10:00 ч.
Край
20.03.2016 г. от: 16:00 ч.
Организатор:Вкусните био-градинки
Имейл:zaedno.net@gmail.com
Скъпи приятели, в първия ден на Пролетта на 2016 г, ние, екипът на Вкусните био-градинки, ви каним на интензивен тренинг и градинска работилница в Растящата класна стая.

Какво ще правим: ще споделим с вас най-ценното от опита и полезното ноу-хау, което е необходимо на всеки, който планира да създаде Растяща класна стая (вкусна био-градинка); ще подкрепим Вашите идеи по темата като дадем индивидуална консултация, съвет и полезни ресурси; заедно ще преживеем богатството на Растящата класна стая като интегрална образователна и екологична практика от ново поколение; ще обменим семенца, идеи, умения, добри практики, радост, вдъхновение и шепа семена от местни интересни сортове на ядивни растения и билки.

Темите:
* Как всеки може да направи "Растяща класна стая" дори без външно финансиране - лесно, интересно и достъпно за всички.
* Как да привлечем съмишленици и да направим солидарна акция за изграждане на Растяща класна стая?
* Радостта от откривателското учене сред природата или как да превърнем в "Растяща класна стая" всяко едно кътче с жива природа
* Учене вдъхновено от Природата - идеи и практики от реалния живот или как садейки домати и босилек, отглеждаме стратегически умения и позитивни качества за цял живот
* 12 вдъхновяващи теми и 12 интегрални урока за децата сред Природата
* Градинска работилница - истинска работа в градинката, за да видим, усетим и преживеем всичко, за което сме си говорили
* Еко-ателие за децата на нашите приятели от "Мъхеста брада - откривателско учене за деца"

Събитието ще проведем във формат "Време заедно сред Природата" - което значи, че ще има интегрални занимания, които са пълноценни както за родители, педагози, студенти и НПО, така и за деца над 7 години. Заповядайте!

Вход:
25 лева за възрастен / 10 лева за дете (7-13 г.)
За семейство: 35 лева (един възрастен с едно и повече деца )

Солидарно:
Средствата от семинара ще бъдат използвани за създаване на интерактивна зона за откривателско учене и работа в екип на терена на Растящата класна стая.

Регистрация:
моля, попълнете формата за регистрация на сайта - http://107.zaedno.net/register

Практично и Полезно:
Всеки от участниците в работилницата ще получи материали за практична работа - схеми за разположение на растенията, за растенията приятели, както и полезна информация за всички необходими материали за изграждане на градинката.

град София, ул. "Д. Димов" 13, 107-мо ОУ "Хан Крум"

 

Спонсори на Портал 12