Търси

Прожекция на филма Бунище Земя

Начало
23.02.2016 г. от: 18:00 ч.
Край
23.02.2016 г. от: 21:00 ч.
Местоположение
град Трявна, ул Проф. П Райков 17
Организатор:Живко Христов и Надежда Максимова
На каква опасност са изложени хората и околната среда заради замърсяването на въздуха, земята и морето с отпадъци?

Филмът "Бунище Земя" ще ни накара да се замислим какво се случва с нашите отпадъци, когато ги изхвърлим и колко е важно да бъдем по-отговорни към боклуците, които създаваме.

Пътувайки по света - от Исландия до Индонезия - кинозвездата Джеръми Айрънс разговаря с учени, политици и обикновени хора, върху чието здраве и ежедневие отпадъците са оказали сериозно отрицателно влияние. Във визуално отношение и с емоционалното си въздействие филмът е едновременно страховит и красив, „Бунище земя” отвежда Джереми Айрънс на едно
пътуване, изпълнено с изумление, разкрития и надежда.

Режисьор и сценарист: Кандида Брейди
Музика: Вангелис
С участието на: Джеръми Айрънс, изпълнителен продуцент
САЩ, 2012, 98 мин.

След прожекцията ще продължим с кратка презентация-дискусия за стратегията Нулеви отпадъци и как да намаляваме отпадъците си в ежедневието, за да не се налага после да ги трупаме на сметища.

Вход: Свободен!

Прожекцията се организира по проект „Участие за природа”, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Проектът се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Екологично сдружение „За Земята“ и мрежа за гражданско действие „Блулинк“.


Място на прожекцията: Jubox, град Трявна, ул Проф. П Райков 17

 

Спонсори на Портал 12