Търси

Прожекция на Trashed - документалния шедьовър с Джеръми Айрънс за проблема с отпадъците

Начало
02.02.2016 г. от: 19:00 ч.
Край
02.02.2016 г. от: 22:00 ч.
Организатор:Дни на предизвикателствата
Документалният шедьовър с Джеръми Айрънс за проблема с отпадъците "Trashed" ще бъде излъчен в Дом на Киното в София. Лентата "Trashed" е едно от най-силните документални заглавия за световния проблем с отпадъците.

Екипът на организаторите „Дни на предизвикателствата“, съвместно с екологично сдружение "За Земята", се включват с прожекция и дискусия в кампанията срещу проекта на Столична община да се изгарят отпадъци в ТЕЦ-София.

Събитието ще започне с презентация на експертите от "За Земята", които ще разкажат за пътя на боклука в столицата, за ефекта от горенето на отпадъци в ТЕЦ-София върху “чистия” софийски въздух, който дишаме всеки ден. Ще се представят и добри решения на проблема с боклука в други български общини.

На каква опасност са изложени хората и околната среда заради замърсяването на
въздуха, земята и морето с отпадъци? Защо изгарянето не е решение и колко сериозно отрицателно влияние има то върху здравето на хората? Как всеки от нас може с малка промяна в навиците си да намали ежедневния боклук? За да намери отговори на тези въпроси, кинозвездата Джеръми Айрънс разговаря с учени, политици и обикновени хора по целия свят. Във визуално отношение и с емоционалното си въздействие филмът е едновременно страховит и красив, „Бунище - земя” отвежда Джереми Айрънс на едно пътуване, изпълнено с изумление, разкрития и надежда.

Ирена Събева след това ще ни покаже как да компостираме сами и то в градска среда и как Княжево се превърна в първия квартал с общностно компостиране. Ирена беше част от Дни на предизвикателствата с обучението си “Предизвикай се да компостираш”.

02.02.2016, 19:00 ч., Дом на Киното
Билети на входа на киното: 3 лв.


град София, ул. Екзарх Йосиф 37

 

Спонсори на Портал 12