Търси

Пролетна работилница за ръчна хартия и книжки

Начало
23.04.2016 г. от: 10:00 ч.
Край
23.04.2016 г. от: 13:00 ч.
Организатор:Зелена Библиотека Славейче
Заповядайте на 23 април от 10.00 часа на първата за годината Работилница в Средношколски отдел, филиал „Славейче” (ул. Симеон Велики 7).

Тя е посветена на Световния ден на книгата и авторското право. 

Желаейки да се докоснем до магията на книгата, решихме да започнем от самото начало – нейното създаване. Ние вярваме, че хартиеният вариант на книгата никога няма да бъде изместен от съвременните технологии. Неповторимо е усещането пръстите да разгръщат страниците – нови, бели или още по-добре – стари и измачкани, запазили историите на безброй читатели. Много от нас са мечтали да напишат или да създадат своя история, своя книга. Това е и идеята на Пролетната работилница за ръчна хартия и книжки! 

Заниманията в Работилница ще бъдат разделени на два етапа. 

В първия ще се запознаем с техниката на правене хартия и нейното приложение. За целта ще рециклираме стари вестници, като ги превърнем в уникални произведения на личното изкуство – кориците на нашите книжки. По желание в хартията могат да бъдат добавени аромати и цветове.

Във втория етап ще изпълним кориците със съдържание, т. е. по свое желание всеки един участник може да нарисува или напише своите мисли, мечти, да даде воля на въображението си!
За финал оставяме подвързването на книжките!

Броят на участниците е ограничен – 10 – 15 човека. Но ограничения във възрастта няма!
Желаещите могат да се запишат на телефон 062/641 856 или на място в Средношколски отдел!


град Велико Търново, ул. Симеон Велики 7, Филиал "Славейче"

 

Спонсори на Портал 12