Проклятието идва когато човек е упорит срещу Бога и Божествените неща (ВИДЕО)

22.06.2019 г.
14798
Добавена от: Борислав Борисов
Някои казват: "Не вярваме в демоните". Това е много изгодно за демоните, защото когато не вярваш в тях, те работят скрито, подмолно и още по-хубаво. Освен това няма значение дали вярваш в демоните или не - те ти вярват. Имат голяма вяра в тебе, т.е. в твоето човешко, неразумно естество. Най-опасният враг в човека не са болестите и трудностите, а злото, което е скрито в него. То може да е малко, може да е микроскопично, но то може да стане и много голямо.

Проклятието е дошло върху човека, когато той е упорствал срещу Божествените, правилните неща, когато е бил упорит срещу Бога и срещу Божествените неща. В Библията има над 500 места, където се говори и за демони, и за благословения, и за проклятия. Има и много дълбоки области, които избягвам да коментирам, защото някои може и да не ги разберат. Мога само да ги загатна, но моята цел е друга.

Има проклятия, при които никакви хора не могат да ти помогнат, абсолютно никакви ясновидци. Те са произлезли пряко от Бога, от самия Бог, заради нечестие. Има проклятия от Божествени хора; има проклятия от зли хора и демони, когато правят думата да бъде свръхестествена сила. 

Проклятията идват от скритата справедливост на Бога. Ако ти не се коригираш, няма друг начин някой да ти помогне. Те са въздаяние за нечестие. Именно това нечестие отваря вратата за злите духове и за демоните. Има голяма разлика между злите духове и демоните. Това нечестие отваря вратата за законно разрушение на човека. Те вече имат законно право да разрушават човека, особено при лъжата - това е най-голямото им право, да разрушават човека.Тежките психически болести са проклятия. Никакви лекарства не могат да излъжат демоните в човека.  Голямата склонност към конфликти и злополуки е също проклятие. Шизофренията е демоничен проблем. Тя е произлязла от бунта към Бога, от отхвърлянето на Бога. В основата на шизофренията лежи проклятие, което трябва да се премахне. Това няма нищо общо с лекарите и лекарствата, а с нещо друго. 

Съдбата на човека е особен род проклятие. Самата дума съдба, знаете, произлиза от съд, осъдени. В ангелския свят няма съдба.

Всеки, който пречисти живота си, особено ума си, няма съдба, няма проклятия.

Човек може да се освободи от едно проклятие само като го разчупиБез покаяние освобождението няма да дойде, проклятието остава. Какво нещо е покаянието? Божествена скръб. Не човешка, а Божествена скръб. Това е скръб по Бога, по истинските неща. Тогава то вече е реално, а не имитация на ума.

В света има два вида хора: благословени и прокълнати. Има и средна категория, но Учителят казва  за тях, че даже и дяволът не се интересува. Не можеш да избягаш и да се скриеш от проклятието, ако не промениш живота си и подхода си към Бога - това е основното нещо, което трябва да направиш. 

Формули срещу проклятия:

"Господи, пресечи връзката на .... с демона на самоубийството".
"Демон на отачаянието (конкретно!), в името на Господа Исуса Христа, заповядвам ти да напуснеш... брат еди кой си.., сестра еди коя си..., този човек"
Може да използвате и "В Името на Бога"

Ако ваш близък има склонност към фаталност, ето ви формула:
"Господи Исусе Христе, освободи брат ....  или сестра ...., от демона на фаталност и отвън и отвътре."

За себе си:
"Господи, разчупи проклятието, което е свързано с моя лош навик". "Господи Исусе Христе" - аз лично много харесвам обръщението Господи Исусе Христе.
и още:

"Господи, разчупи проклятието  на моя живот"
Господи, разчупи проклятието, което засяга моето здраве, моите финанси, моя мързел;" и т.н. Но за Бог ИСКРЕНОСТТА е по-важна от думите.

ДЕМОНИТЕ И РАЗЧУПВАНЕТО
От една страна животът е борба, от друга страна, животът е игра. Но за ученикът животът не е нито едното, нито другото, нито борба, нито игра. Той само минава в тези фази, но не остава там. Животът на ученика е дълбочина. Животът на ученика е особена любов към Истината. Любовта към Истината е най-мощният инструмент за овладяването на съдбата и за изцеляването. 

Ще ви обясня една тънкост:
Сатана събира демоните и им казва: "От днес нататък няма да лъжете постоянно хората." Те се учудили, защото това е тяхната същност. Но той им заповядва и обяснява;
"Ако постоянно лъжете хората, ще бъдете различени и разпознати. Хората ще вземат мерки, ще се обединят, ще намерят начини да ви победят. Затова отсега нататък ще изучавате свещенните книги и много често ще говорите истината. Когато дойде подходящият момент, ще кажете малката или голямата лъжа, която съсипва."
Това е стратегия - тънка, демонична стратегия, с която постепенно ще ви запознавам. Значи дълго време могат да ви говорят истината, защото тя е изгодна за тях. Те в истината виждат полза, понеже нямат Любов към истината. Те виждат, че по този път могат да заробят хората и всъщност са заробили много хора, дори и напреднали, духовни. 

Коя е главната причина на проклятието? Отхвърлянето на Бога, отхвърлянето на Истината. Този въпрос с полуистина не може да се разреши. Трябва много твърд избор и ако си искрен, дори и да правиш грешки по Пътя към Истината, Бог ще види тази искренност, ще те видоизменя, ще те ръководи и ще те освободи. Всичко това означава, че за да изцелим съдбата си, ние трябва да изпълним свещения закон ЛЮБОВ КЪМ БОГА. Всички са го чували, но ние трябва дълбоко да го разберем, дълбоко да го изберем, ако искаме промяна. Именно тази твърда , избрана любов към Бога, любов към Истината, разлага съдбата, т.е. чувството за обреченост.
Бог е Любов за разумните и закон за всички неразумни
 
Елеазар Хараш, из "Сияещата мъдрост", Варна, 2004-а година
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай