Проф.Андрей Пантев: Петър Дънов оставя благост със своето Вселенско учение (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

05.11.2016 г.
3910
Добавена от: Портал12
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Представяме ви изказване на проф.Андрей Пантев за Учението на Петър Дънов, по повод 120 годишнината от първата ръкописно написана книга от Учителя. Видеото е от организираната среща днес във Варна от Общество "Бяло братство".

"Учението на Учителя Петър Дънов не се е променило. То остава вечно. То е универсално, космополитно, общочовешко. Всичко друго - расовата борба, класовата борба, пролетарската революция, пазарната икономика, дотолкова готиният капитализъм.., че няма в него капка човечност...всичко това се изчерпва! А учението на Учителя си остава непокътнато. Защото това не е вградено в институции, които да печелят в буквалния и преносния смисъл на тази дума. Един обикновен човек има непорочното излъчване на един Божествен човек! "

"Учителя е мисля единствен, който казва, че не опреква атеистите, не упреква католици, протестанти, мюсюлмани, ислямисти....Това е благостта на Господа. И затова неговото Учение и неговите последователи днес привличат все повече хора, които досега са се отнасяли безразлично, ако не...снизходително. Изведнъж си спомняме за днешната дата, спомняме си за тези изначални лекции и проповеди, в които няма капка високомерие, няма капка мания за величие, няма капка назидание, няма капка идея "аз зная повече от теб". Той предава това, което усеща по тайнствените пътеки на никога неразгадимата човешка природа."

"Музиката на Дънов е като молитва. Като молитва при всички нещастия, при всички изпитания и всички радости. Затова трябва да разположим делото на Учителя в една особена историческа ситуация, защото ако той беше роден в 17-и век, вероятно нямаше да има такъв успех. Днес пък - съвсем!"

"Възцарете вечна обич, вечна правда в Света". Да! Но това първо трябва да е в тебе, а не в супермаркета и не на шведската маса. Най-напред се започва от сърцето и душата. И затова е най-трудно. Човек най-напред трябва да вярва в нещо. Онзи ден се сетих, че имаше един страхотен мюзикъл - Човекът от Ламанша, по ДонКихот, където Питър Отул играе едновременно Сервантес и  Дон Кихот. Единият малко налудничав, малко глуповат, другия - мъдрец. Изведнъж Сервантес казва: "Лудост е да вярваш само в този Свят! Благородство е да вярваш в един свят, който трябва да бъде такъв, но да се опиташ да бъдеш част от него. Не другите, не Те, а в нашия личностен свят..."

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:

Андрей Пантев - видео


Свързани публикации

14.10.2016 г.
3617

Галина Герасимова: Образованието следва да ни води извън гъстотата на материята към ефира на светлината


Какво значи “пробуждане”? Когато човек се пробужда, излиза от сферата на тъмнината, на съня, и се пробужда в момента на изгрева на Слънцето - говоря символично. Това правят всички будители - връщат ни отново към истинските ценности, събуждат ни за тази светла част, която е в нас.”
 
22.10.2016 г.
12725

Христо Нанев: България е страна на изпитанията, но е целуната от Бог! (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

В пълното видео по време на лекцията можете д разберете каква е връзката на Лулчев с Петър Дънов, какъв е бил животът на пророка в обкръжението на Цар Борис III-и и предсказанията за историята на България
19.08.2016 г.
5234

Любомир Червенков: Нужно е осъзнаване и активни действия на българите! (ВИДЕО)

В момента сме свидетели, че се подкопават основите на държавите, подкопават се основите на образованието и на знанията, и това, в което сега навлизаме можем да наречем условно "Свят на корпорациите", а какво следва след това е страшно да си го представим
08.10.2016 г.
7164

Светла Балтова: Паневритмията е противоотрова на фалшивото в живота и медиите (ВИДЕО)

Култивирането на щастието и радостта от живота е нещо изключително важно, и има общо целебно и профилактично въздействие. Това се постига чрез медитация и други методи, но когато говорим за паневритмията, това се постига по един съвсем естествен начин когато играем паневритмия и я съпреживяваме.
17.09.2016 г.
87006

Елеазар Хараш: Всеки човек се ражда там, където може да научи уроци, които ще го спасят след време (ВИДЕО)

Каква е разликата между човека и маймуната? Кое е първото - яйцето или кокошката? От къде идват делфините и къде отиват след смъртта си? Какво символизира какавидата и пеперудата? Какво се крие зад тайнството на пчелите и създаването на пчелен мед? Коя е причината соколът да не може да достигне Боговете? Какво символизира вълкът? Как котката може да спаси човек от самоубийство? Защо недоволните хора се прераждат в магарета?
16.07.2016 г.
41280

Елеазар Хараш: Чистия дух в нас – той е същността и той надминава реалностите (ВИДЕО)

Чистия дух е древният път. Само той познава безкрая. Чистия дух в нас – той е същността и той надминава реалностите – и физически и невидими…, астралния свят е илюзорна реалност. Той пак е невидим, но е беден свят
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай