Търси

Приказки творя - сугестопедичен курс за деца 5-7 г.

Начало
13.02.2016 г. от: 10:30 ч.
Край
13.02.2016 г. от: 12:00 ч.
Организатор:Приказка без край
Имейл:mail@prikazkabezkrai.com
Къщата за четящи хлапета набира деца от 5 до 7 г. за литературен сугестопедичен курс „Приказки творя“.
Заниманието подпомага първите крачки на бъдещи и настоящи първокласници в четенето като им показва забавната страна на това да откриват нови светове чрез литературата и думите.

Участниците в групата ще опознаят или затвърдят познанията си за буквите като символи, които ни разкриват думите и значението зад тях. Ще подготви малките ученици за първите им литературни срещи в клас, ще развие уменията им за разбиране и съчиняване на кратки текстове. В резултат на курса децата ще придобият повече увереност при четене.

Всяко едно от произведенията ще пречупим през своя поглед като го пренапишем и преживеем отново, със силата на своето въображение.

Курсът „Приказки творя” подкрепя още развитието на паметта, мисленето, въображението на децата, като им предоставя поле за лична изява. Насърчава интереса на децата към книгата, приказката и четенето, използвайки методите на класическата сугестопедия.

За водещия:
Анелия Пенкова е сугестопедагог преминал обучението по системата на проф. д-р Георги Лозанов и приел като своя мисия изкуството на ученето. Създател на две сугестопедични студиа „Жива приказка“ /където с децата оживяваме литературни произведения, изучавани в училище/ и „Живо знание“ /мисловни карти за деца/, и водещ на заниманието „Наука за приказки“. Интересите й са свързани с техниките за ефективно учене и разкриване на човешкия потенциал, пътешествията, търсенето и намирането. 

Курсът стартира на 6 февруари (събота).
Заниманията ще се провеждат от 10.30 ч.
Продължителност на заниманието: 90 мин.
Курсът е с продължителност 8 седмици.
Цена на курса: 260 лв. (16 учебни часа)

Децата, които желаят да се включат в курса, трябва да познават буквите от азбуката и да имат основни умения за четене. 

За подробности и записване, можете да ни пишете на mail@prikazkabezkrai.com

Къща за четящи хлапета "Приказка без край", ул. Кръстьо Сарафов 41, София 1164


 

Спонсори на Портал 12