Преподобна Стойна се явява в България преди 136 години

09.09.2019 г.
51294
Добавена от: Борислав Борисов
Днес от 19.00 ч. ще се извърши обща молитва и запалване на свещи в памет на Преподобна Стойна, която е родена на този ден преди 136 години. Събитието ще се състои в Пловдив на ул. Огражден 2.

Преподобна Стойна и първата асоциация за нея е летящата пророчица. Няма друга такава, която да бъде известна да ливитира. Тя левитира като физическо тяло, но тя левитира и с предсказанията си в бъдещето. Едно от предсказанията и:

Ще дойде време когато водата ще почернее, ще стане като съсирена кръв. Това не ми дава мира, защото явно тя говори за екологичното унищожение, което се задава. Но след това тя казва, че отнова ще се върне бистрата вода. Тя ни напомня да се пазим от самоунищожението.

Най-уникалната дарба на Преподобна Стойна е била способността й да се телепортира, демонстрирана пред свидетели. Това е ставало непременно пред хора с духовна отдаденост и религиозно съзнание, които са вярвали, че човешките възможности, вселени от Твореца в обикновеното ни земно тяло, са безкрайни. Тя самата казва за способностите си следното:

„Дадени ми бяха двете най-стръмни стълби за стигане горе до Силите: да се вдигам във въздуха, кога се моля, и да напускам тялото си за дълго време, като го оставям да лежи ни живо, ни мъртво, а аз да ходя по времена и места незнайни, облечена само с едната си душа. Има и трето, но и преди, и сега ме е страх да го спомена. Ако хората знаят, че съм с него орисана, ще ме пребият с камъни, а може и да ме заколят... Ей тъй без нужда някаква, само от единия страх… Непостижимото за ума винаги ни се струва заплашително за живота”.

Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12