Търси

Премиера Родилни разкази

Начало
02.11.2016 г. от: 17:00 ч.
Край
02.11.2016 г. от: 20:00 ч.
Организатор:Сдружение Родилница и фондация OPEN MIND
По случай деня на Народните Будители, Сдружение „Родилница“ и фондация OPEN MIND Ви канят на премиерата на българския документален филм „Родилни разкази“ (22мин) - http://storiesofbirth.org/
и 
дискусия на тема „Как да постигна мечтаното от мен раждане в България"

Филмът повдига сериозни въпроси за това как жените и обществото днес възприемат раждането, като се фокусира върху много от проблемите, пред които са изправени бъдещите майки в България. 

Раждането в България по дефиниция е медицинско събитие, а жената бива възприемана като пациент. Това отнема централната роля на жената в най-важното събитие в живота ѝ. Изборът на бъдещите майки е сведен до болнично раждане с потенциално високо ниво на интервенции, утежняващи родилния процес и психическото и емоционално състояние на майката и бебето,
и неасистирано домашно раждане, с риск да не бъде оказана или дори отказана медицинска подкрепа при нужда от страна на майката или новороденото. 

Елате на 2-ри ноември, за да научите: 
• Как да се подготвите за своето активно раждане.
• Как може да участвате в промяната на условията за раждане в България.
• Че и в България раждането може да е много красиво преживяване.

Ако Ви предстои да бъдете баща, елате, за да се запознаете с преживяването на други татковци за раждането на техните деца!
Ако Ви предстои да бъдете майка, елате, за да се запознаете с други майки и техните лични истории!
Ако Ви предстои да станете баба или дядо, елате, за да научите как бихте могли да окажете истинска подкрепа на новите родители!

ПРЕД ЗАЛАТА ЩЕ ИМА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР!
==================================================
ВХОД СВОБОДЕН

РОДИЛНИ РАЗКАЗИ съдържа автентични кадри от раждания и споделя уникални моменти от най-специалните мигове от живота на една двойка – бременността, раждането и невероятните първи минути след раждането, като също така задава и отправна точка за това какви стъпки са необходими, за да се подобрят условията за раждане, както в болниците, така и у дома.

Родилница” е сдружение на жени и майки, родено от инициативата на неформална гражданска група през 2009 г. Основните цели на организацията са да съдейства за подобряване на състоянието на майчиното здравеопазване в България, за уважение към майката при вземане на решения, отнасящи се до нея и нейното бебе, за спазване на човешките и гражданските права на жените и техните семейства през бременността, по време на раждане и в послеродовия период. Сдружението разпространява информация, включително интересни преводни материали, чрез интернет страницата www.rodilnitza.com и социалните мрежи, организира кампании и инициативи и оказва съдействие в случаите на нарушени права.

Място:
Кино Влайкова
ул. "Цар Иван Асен II" №11, 1124 София

 

Спонсори на Портал 12