Търси

ПреОБРАЗОВАНИЕ Велико Търново

Начало
14.03.2017 г. от: 18:00 ч.
Край
14.03.2017 г. от: 20:00 ч.
Организатор:Заедно в час
Срещни социално активните хора в твоя град! Регистрирай се тук-http://bit.ly/ПреОбразование ВеликоТърново

Най-готиното социално събитие във Велико Търново този месец се нарича преОБРАЗОВАНИЕ. Ние от фондация Заедно в час идваме в твоя град, защото вярваме, че можем заедно да започнем диалог за развитие и подобряване на образованието както тук, така и в цяла България. Организираме това събитие, защото искаме да срещнем всички активни хора в града и заедно да поговорим за местните специфики и нужди, както и да набележим следващи стъпки за решението им. 

Направи крачка към преОБРАЗОВАНИЕ в твоя регион на 14 март от 18:00ч, в Хотел "Меридиан Болярски". 

Програмата за срещата ще бъде следната: 
- Представяне на проблема в образованието във Велико Търново и в цяла България през призмата на учителите по програмата;
- Как Заедно в час работи за решаването му; 
- Kак ти би решил проблемите - работа по групи с конкретни казуси. 

Знаеш ли, че близо 40% от българските ученици са функционално неграмотни?

Знаеш ли, че в България съществува най-голямото образователно неравенство в Европа? Това означава, че: децата от малките населени места нямат достъп до същите възможности, които имат техните връстници в големите градове; учениците от семейства с нисък социален статус изостават с до 3 години от своите по-привилегировани връстници; децата, чиито майчин език не е български, отпадат по-често от училище!

Добрата новина е, че това може да се промени, чрез целенасочена работа и инвестирано време в правилната посока. Затова те каним на събитието „преОбразование“ – за да променяме и преобразуваме заедно.

Вярваш ли, че тези деца имат потенциала да постигнат мечтите си? Смяташ ли, че и те заслужават равен шанс за развитие? Кой, ако не ти, може да промени съдбата им към по-добро? На 14 март ще ти разкажем повече подробности за тези проблеми в България и конкретно във Велико Търново. Ще се радваме и заедно да обсъдим техните решения, защото от нас зависи те да бъдат решени. 

Заповядай на 14 март от 18:00ч. в Хотел "Меридиан Болярски", гр.Велико Търново. 

На събитието ще имаш възможност да се срещнеш с представители на фондация Заедно в час и ще разбереш повече за проблемите на българските ученици в неравностойно положение. Ще се запознаеш с действащи учители по програма Заедно в часв региона и ще разбереш как преминава един техен ден.

Заедно в час търси човека за пример и точно на това събитие ще разбереш как ти можеш да дадеш своя принос за промяна на негативната статистика в българското образование!

Присъствието на събитието е безплатно, но за да запазиш своето място, се регистрирай на този линк -http://bit.ly/ПреОбразованиеВеликоТърново. Предизвикваме те да поканиш и приятели!

Очакваме те с нетърпение!

град Велико Търново, улица "Стефан Стамболов" 53 А, Хотел "Меридиан Болярски"

Спонсори на Портал 12