Тимен Тимев - Бог, Дявола и човек като математическа формула (ВИДЕО)

16.02.2017 г.
3808
Добавено от: Портал12

Бог създаде нещата, а Дявола - нашите представи за тях. За да види Бог, човек се нуждае от импулс на страдателност. Надеждата за Бога ни приближава към нашите амбиции за Него, а Отчаянието ни приближава към Бога! След това Срещата със себе си е страшна!
Коментари: 2
 • светла матева
  21.04.2017 г., 18:11 ч.
  0     0

  Тогава липсата на срам е показател да живееш греха не просто в наслаждението му, но и в игнорацията на негативизма на наслаждението върху нас самите и околните. Липсата на срам говори за морално падение и отричане на Бога в нас, пълна капитулация пред дявола и така лека полека тръгваш по пътя на самоунищожението, защото когато срамът не присъства в нашите грешки не присъства и желанието да променим себе си, навиците си, обществото....Познанието, което можеше да вземем от грешките и греховете си се занулява в безсрамието на нашето битие. Безсрамието спира мисленето, за да не разчовърка по кората на съвестта и ставаме безсрамни и безсъвестни себедоволни гнилости. Ето това е тенденцията в съвременното човечество.

 • Zeron Nores
  25.02.2017 г., 19:12 ч.
  0     0

  Вътреутробността на нечовешкото нищоприсъщва в мистикоостатъчностите на единия миг на незапочналото суббитие. И така, като припостигната умопрекратеност, то преподнася онтичната гримаса на новозначимите другопреносимости в асамблеята на световния фокус, чиято отнесена неизреченост мислоотвърждава служебността на лингвистичния субект. Паноптичната времеизходящност анализира подмножествената симбиоза на трансрационалната металектика и постезиковата самопремахнатост в тъканта на убития бог. В безднотата на неродената свръхчовешка неоонтология, стоят зерократните вгъватели на пространствената неразположеност съвсем близо до самата сама възможност за трансценденция към Нищие.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай