Джорджия: Нулевото съпротивление е ключ към алхимията (ВИДЕО)

14.03.2017 г.
12461
Добавено от: Портал12
Пълна видео лекция на Джорджия Николова, по темата за алхимията в живота и връзките с Херметизма. Събитието е част от цикъла я от цикъла Корените на Древното познание организирана от книгоиздателя Мария Арабаджиева. Херметизма се дели на две части - висш, върховен или висок херметизъм, който представлява философията, самото учение, начинът на обяснение на връзките между Вселена, Бог, Природа, Човек и нисш херметизъм, както го определят в древните книги, който представлява приложението на Херметизма като учение в науките - астрология, алхимия, магия, които служат всъщност за промяна на съзнанието на човека и могат да бъдат наречени трансмутация на съзнанието.
Коментари: 8
 • КаТя
  18.03.2017 г., 15:08 ч.
  0     0

  Но дали целта на човешкото съществуване е СВРЪХ ЧОВЕК?!?!АЛХИМИЯТА не трябва да е самоцел, а метод за достигане до ТОТАЛА/извън ПРОЯВЕНИЯТ ТОТАЛ има НЕПРОЯВЕН/.ЦЕЛТА Е ВИНАГИ ТОТАЛА.

 • КаТя
  18.03.2017 г., 12:21 ч.
  1     0

  Създаването на така нареченият СВРЪХ ЧОВЕК е възможно с ВОЛЕВОТО му свързване с ТРИТЕ СВЯТА-матерялният,духовният и БОЖЕСТВЕНИЯТ,които взаимно се поддържат,подкрепят,подхранват и синхронизират.Но както се досещаме само свързването не е достатъчно-трябва да се спазват ЗАКОНИТЕ присъщи за ТЯХ, без натиск и ВОЛЕВО. ИНАЧЕ ТЕЖКО И ГОРКО на човечето-ЗАКОНИТЕ/ПРИНЦИПИ ще извършат закономерното.

 • КаТя
  18.03.2017 г., 11:12 ч.
  0     0

  ПРИНЦИПИТЕ В ПРОЯВЕНОТО/видимото и невидимото/ са физичните,химичните , физиологични /математичните са неизменно свързани с всички/и още много други закони, които познаваме във ВИДИМИЯ диапазон на ВИБРАЦИИТЕ/голяма част сме опознали чрез уреди ,други -голям диапазон вероятността да опознаем е твърде малка.Те спадат към НЕВИДИМОТО-ТЪМНАТА материя/.Така всички открития и технологии /видимото/са нагледен урок какво е възможно в невидимото.

 • КаТя
  18.03.2017 г., 10:44 ч.
  0     0

  АЛХИМИЯТА Е СЪЩНОСТ НА ПРОЯВЕНИЯ ТОТАЛ.ТЯ Е ПОДЧИНЕНА ПРЯКО НА НЕГО.В НЕЯ СТОЯТ УСЛОВИЯТА И ИЗПЪЛНЕНИЯТА НА ПРИНЦИПИТЕ/БОГОВЕТЕ-ДЕВИ/,КОИТО СА В АБСОЛЮТНА ЗАКОНОМЕРНОСТ.САМИТЕ ПРИНЦИПИ СА ИЗПЪЛНИТЕЛИ БЕЗ ДА ИМАТ СВОБОДНА ВОЛЯ.ТЕ СА ПЪРВИЧНАТА ДРЕВНОСТ, КОЯТО Е ИЗВЪН ВСЯКАКВО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ ОТ човешка гледна точка.

 • Иван
  17.03.2017 г., 15:16 ч.
  0     0

  Благодаря ти Дора за обяснението. Джорджия казва, че отнема към 3 минути - значи минута и половина бъркаш в едната посока, а после обратно, така ли?  

 • dora
  16.03.2017 г., 15:42 ч.
  0     0

  абе Иване бъркаш водата с лъжица и тва е упражнението,какво не ти е ясно?  

  Само да ви чуе някой химик ,ще падне от смях

 • Еми
  15.03.2017 г., 18:59 ч.
  1     0

  Благодаря за това прекрасно видео! Много обичам Джорджия и всичко което съм гледала винаги много ми е помагало Тя е уникален човек и изследовател )) Благодаря много за общия труд на всички, видеото много ме обогати! ))))

 • Иван
  15.03.2017 г., 16:26 ч.
  1     0

  Много хубаво видео, благодаря! Само не видях демонстрация на това създаване на спираловидна динамика във водата (1:13)- дали не е възможно да го добавите, то е реално практическо приложение от голяма важност, иначе си оставаме само с теория?

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай