Пороците несъвместими с духовното - цигарите, алкохолът, опиатите, месото и захарта

30.10.2017 г.
67160
Добавена от: Борислав Борисов
Съвременният човек е свикнал да отлага промяната. За понеделник, за 1-и Януари, за утре и т.н....Защо сложихме в заглавието, до съвсем ясно недопустимите опиати и алкохол, пороците и съблазните, които са навсякъде около нас -  цигарите и захарта? Защото те са еднакво вредни за тялото, което е нужно да работи по определени механизми и при определени условия, за да може да се прояви в него Духа.

Представяте ли си Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), седнал на брега на едно от 7-те Рилски езера и запалил цигара?

Представете си сега и друго: Христос върви към Голгота и от време на време спира да запали цигара. Звучи толкова абсурдно, даже гнусно, нали?

А защо го допускаме в ежедневието си?
Цигареният дим нарушава правилното функциониране на дишането и освен ясните за конвенционалната медицина вреди, лишава човек от възможността да абсорбира съдържащата се в кислорода финна енергия и частици. Това води до запушване на основни енергийни канали и специфично замърсяване на кръвта, което не дава възможност за проява на духовните качества у човек. За сметка на това в мозъка, пряко свързан с ума (Змията), се стимулират центрове, които засилват приковаността към земното, егото и най-вече - илюзиите.

Създателят на Антропософската наука - Рудолф Щайнер, от своя страна дава кратка и съвсем ясна оценка за употребата на захар, другият основен бич за човека, след цигарите:
Захарта Ариманизира стомаха. 
Яденето на месо пък, освен, че натрупва запазената в мъртвата плът енергетична памет на убитото животно, предизвиква така нареченото гниене в организма, от което произтичат различните форми на рак. Самото гниене на месото, води до отделяне в кръвта на химически елементи, които я отравят и също както при цигарите, макар и по различен начин, запушват основни енергийни канали в човек и разстройват химическия състав на веществата в мозъка - всичко това води до невъзможност за правилно светоусещане и съзнаване. Всичко това прави невъзможно духовното развитие.

Махатма Ганди казва, че би избрал да умре от глад, пред възможността да консумира животинска плът. Този съвременен апостол на ненасилието неведнъж е заявявал, че:
Няма частно или конкретно ненасилие, а само принципно и цялостно, като допълва и че „ненасилието и Истината са толкова интегрирани едно в друго, че не е възможно да бъдат разделени.
В началото на човешкото спускане в материята индивидът се е хранил само енергийно (етерно) и ако той днес иска да започне процес на възвръщане към Чистотата и духовното, това няма как да стане докато не се откаже от навика на съвременните пороци убийци - на тялото и на съзнанието.
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай