Покупката на книга от Портал12 е осъзнат акт на съпричастност

07.01.2019 г.
6982
Добавена от: Борислав Борисов
Приятели на Портал12, тъй като зачестиха мейлите и въпросите по телефон по отношение на книгите в онлайн книжарница Портал12, решихме да напишем няколко неща, които смятаме за важни.
От самото си стартиране досега Портал12 е нашата визия за чист духовен път - послания чрез текст, видео и събития - за един по-съзнат и буден живот. Нямаме претенции за изчерпателност и пълнота, всеки ден се стремим да предаваме чисто слово.

Защо продаваме книги в онлайн и физическата книжарница?
Целта на книжарница Портал12 е не да търси конкурентоспособност, а да реализира продажби, с които да се покриват поне една малка част от разходите по сайта и заснемането на видео материали, а също и ежегодното организиране на множество безплатни събития, семинари и форуми. Книжарницата не е създадена с цел бизнес, а с цел частично подпомагане на дейността на обществено ангажирания сайт.

Колко видео клипа сте качили за предходната година?
За миналата година сме публикували 64 видео клипа (заснели сме общо 90, но не сме публикували една част защото не са покривали минималното ниво за аудиторията) , като средната цена по оперативните разходи за всеки клип е между 380 и 570 лв. (разходи за гориво, лизинг на техника, хонорари за оператори, видео монтаж за някои от клиповете и др. Заплати в Портал12 - няма.) Организирали сме 7 безплатни лекции и 1 национален форум, общите разходи, по които са на стойност още над 9 000 лв. 

Защо пишем тези неща?
Защото да зададеш въпрос - защо книгата при вас струва 7 лв., а не 5 лв. (както на други места) е повече от несериозно. Покупката на книга от Портал12 не е просто покупка. Това е акт на осъзната отговорност и съпричастност, ако споделяш дейността и каузите, които следваме чрез Портал12. И тъй като повечето хора продължават да смятат, че трябва да си длъжен, а в замяна да не даваш, ние не виним никой, но сме принудени да работим и други професии, за да издържаме сайта. И когато обработваме поръчката ви бавно, книжарницата е затворена или никой не вдига телефона, знайте, че работим за да подготвим следващите видео клипове и събития - за да бъдат винаги свободни и безплатни. 

Никого не караме да си купува книги от нашата онлайн книжарница. Това е по Свобода. Покупко-продажбата на книга от Портал12 за нас не е търговия, а осъзнат акт на съпричастност и достъп до ценна литература. Затова и не продаваме какво да е….
Благодарим ви за разбирането...

0877 12 77 12
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай