Търси

Поход семинар "В едно с природата"

Начало
13.08.2016 г. от: 13:57 ч.
Край
20.08.2016 г. от: 13:57 ч.
Организатор:Валентин Грандев
Имейл:vgrandev@gmail.com
Тази година отново Ви каня на приключение сред горите и върховете на Родопа планина. Едноседмичен поход – семинар, очертаващ връзката между 7 изключително силни духовни центъра. Инкая, Белинташ, Кръстова гора, Караджов камък, светилището до Аква тепе, с единствена по рода си медитационна камера, връх Свобода (текето на Йенихан баба) и ще завършим върху купола на връх Преображение. По време на пътешествието обаче, ще се фокусираме повече върху зримото – непознато. Всеки ден ще говорим за ботаника, зоология, геология, астрономия, история и етнография в увлекателен стил. Ще разучим влиянието на всички природни фактори върху човешкото здраве, техните същност и взаимодействие. Вървейки ще се възползваме от заобикалящата ни среда – вода, слънце, въздух и лечебни растения, за да вземаме с пълни шепи за нашето здраве. Ще обърнем внимание на принципите на здравословно хранене, без да ставаме жертва на модерни или отминали теории. Желаещите дори ще имат възможността да практикуват здравословно хранене.

Ежедневните преходи  в забавен, хайдушки (без бързане) стил, ще бъдат изпълнени с опознаване на околния свят. Ще научите имената на растения и как лесно може да ги използвате, за да поддържате и подобрявате Вашето здраве. Ще откриете мястото на всяко  създание в екосистемата редом до нашето. Ще научите много за сложните взаимовръзки между елементите на така красивия заобикалящ ни свят. Ще опознаете по-дълбоко тази невероятна планина. Ще придобиете практически знания и опит за нови приключения под открито небе.

Ще дискутираме различни теми засягащи общуването на човека с природата и останалите хора. Ще обсъждаме възможностите за разрешаване на „нерешимите“ ни проблеми…
Шест от нощувките са планирани да бъдат в къща за гости, хотел и хижи, като навсякъде ще се радвате на удобството на баня след ден прекаран навън. Един нощ ще преживеем само под покрива на изоставена хижа (или при желание навън под звездите) в приключенски условия, за да имаме възможността да посетим уникално и слабо известно тракийско светилище в съседство с изключителен скален феномен.

Местата в групите ще бъдат ограничени. Цената от 250 лв. покрива нощувките, застраховка и семинарната програма. Допълнителните разходи за храна зависят от желанията на всеки. При проявен интерес позвънете на 0888253057 или изпратете писмо на vgrandev@gmail.com
Период:
13-20 август
 
Да попием заедно от енергията и мъдростта на Природата,
Валентин Грандев
 

Спонсори на Портал 12