Търси

По стъпките на Орфея

Начало
15.07.2017 г. от: 12:00 ч.
Край
21.07.2017 г. от: 15:00 ч.
Организатор:В планината с Миро
Екскурзионни летувания в Родопите. Подходящо за туристи без опит в планината и за деца. 

7 дни / 6 нощувки и много вълшебни места и гледки...

Дати
16.07 - 3 свободни места
30.07 - 6 свободни места
13.08 - 6 свободни места
27.08 - 10 свободни места 


Ден 1 Смолян – Широка лъка
Пристигане в Смолян. Среща групата с водача. Разходка из Каньона на водопадите – важна туристическа дестинация в този район. Ще може да се насладите на причудливите каскади на водата и панорамата към Родопите. Следва кратко пътуване до Широка лъка. Настаняване в къща за гости. Вечер на запознанството. Вечеря. Нощувка.
Преход: 2 часа 30 мин.Ден 2 Широка лъка – Мугла 
Закуска. Време е за раздвижване… из Родопите. Трансфер до село Гела. Кратка почивка с приятна информация за селото и района. От тук вече с раница и започваме разходката от село Гела до село Мугла. Маршрутът ще бъде през обзорния връх Орфей (2188 м.н.в.), а маршрутът – избран от водача. Пристигаме в село Мугла – преди да се настаним обаче е време за заслужен обяд. След кратка почивка – до Казанджи дере и разходка в района, за да усетим духа на „Време разделно“. Вечеря. Нощувка.
Преход: 3 часа 45 мин. (разходката не е включена)Ден 3 Мугла – х. Чаирски езера
Закуска. От Мугла се изкачваме за около час до мандрата над селото и продължаваме по горския път за Чаирски езера. Не след дълго пристигаме в хижата. Време е за вкусен обяд, а след това – разходка из чудните чаирски езера, а също и пияната гора. Връщаме се за вечеря в хижата, където ни очакват с ароматен боб и вкусен пататник, домашно приготвен хляб, а за десерт овче кисело мляко със сладко от горски плодове. Нощувка.
Преход: 2 часа 15 мин. (разходката не е включена)Ден 4 в търсене на изгубеното царство Чамла
Вкусна закуска… Днес ще бъде ден за почивка и разходка. Основна наша задача е да търсим изгубеното кралство Чамла. Обядът може да е с нас, а може и в хижата. Вечерята е ясна! Вечер на талантите. Кой каквото може – да ни покаже. Нощувка.
Преход: според групата

Спонсори на Портал 12